• Încoronarea Regelui Charles se apropie și se anunță a fi unul dintre cele mai mari evenimente la care au asistat oamenii.
  • Monarhul va fi încoronat oficial la Westminster Abbey pe 6 mai.
  • Membrii principali ai familiei regale vor avea roluri importante de îndeplinit pe parcursul încoronării.

Încoronarea Regelui Charles se apropie și se anunță a fi unul dintre cele mai mari evenimente la care au asistat oamenii – atât din Marea Britanie, cât și din întreaga lume – în ultimii 70 de ani.

Monarhul va fi încoronat oficial la Westminster Abbey pe 6 mai, urmând să se facă ultimele pregătiri și planuri pentru a se asigura că evenimentul se va desfășura fără probleme.

Membrii principali ai familiei regale vor avea roluri importante de îndeplinit pe parcursul încoronăr, scrie Mirror.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Regina Camilla

Și Regina Camilla va lua parte la ceremonie. Camilla va trece prin aceeași slujbă ca și soțul ei și, în cele din urmă, va fi încoronată cu coroana Reginei Maria.

Este prima dată când o coroană deja existentă va fi folosită în timpul încoronării unei regine consoarte, în loc să fie confecționată una nouă. Palatul a declarat că această decizie a fost luată ,,în interesul sustenabilității și eficienței” .

Palatul a adăugat că bijuteriile coroanei vor fi modificate ,,în conformitate cu tradiția potrivit căreia inserarea bijuteriilor este unică pentru această ocazie și reflectă stilul individual al consoartei” .

Coroana va fi împodobită cu diamante care au făcut parte din colecția personală de bijuterii a reginei Elisabeta timp de mulți ani și care au fost adesea purtate de aceasta ca broșe.

De asemenea, copiii și nepoții Camilei vor avea un rol important în procedurile de încoronare. The Sunday Times a relatat că regina le-a cerut nepoților să țină un baldachin deasupra ei în timp ce va fi unsă cu ulei sfânt în timpul unei părți a ceremoniei.

Prințul William

Se așteaptă ca prințul William să aibă un rol important la încoronare, în calitate de viitor moștenitor al tronului și viitor rege.

Potrivit Sunday Times, William îi va aduce un omagiu tatălui său în timpul ceremoniei, în cadrul căreia va îngenunchea și îi va jura credință lui Charles, precum și va atinge coroana și va săruta obrazul drept al monarhului. De asemenea, prințul de Wales ar urma să ia parte la marea procesiune de după slujbă de la Westminster Abbey înapoi la Palatul Buckingham, înainte de a lua parte la o apariție la balcon.

Ce sarcină are prințesa Kate

Pe baza documentelor de repetiție pentru încoronare, consultate de The Times, Kate va participa, de asemenea, la procesiunea cu trăsura și la apariția la balcon alături de soțul ei, William.

Kate va sta cu siguranță foarte aproape de procedurile de încoronare, alături de copiii lor: George, Charlotte și Louis. Rolul lui Kate la încoronare este un punct de sprijin pentru efectul general de tranziție de la o eră a monarhiei la alta, ea fiind deseori citată ca fiind cea mai populară regală activă din Marea Britanie. Kate este cu siguranță cea mai fotografiată persoană regală și este prezentată ca o icoană de stil iubită.

Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis

Prințesa Charlotte și fratele ei mai mic, Prințul Louis, vor lua parte la procesiunea de încoronare a bunicului lor, Regele Charles al III-lea, care va avea loc la 6 mai, la Westminster Abbey.

Se știe deja că fratele lor mai mare, Prințul George, va juca un rol „semnificativ” în acea zi. Iată că acum e o certitudine faptul că toți cei trei copii ai Prințului și Prințesei de Wales vor lua parte la ceremonie.

Cu toate acestea, deoarece tânărul membru al familiei regale este acum al doilea în linia de succesiune la tron, s-a raportat că George ar putea avea propriul său rol de sine stătător în timpul ceremoniei.

Charlotte și Louis îl vor însoți pe Prințul George și pe regele Charles și regina consoartă Camilla când vor părăsi abația după slujbă, relatează publicația Times.

Copiii vor fi alături de părinții lor într-o trăsură, în spatele lui Charles și Camilla, cu care vor merge până la Palatul Buckingham. Prințul George are deja nouă ani, Charlotte va împlini opt ani cu patru zile înainte de încoronare, iar Louis va împlini cinci ani în aprilie. Până acum, participarea copiilor la evenimente publice nu a fost confirmată în avans.

George, care este al doilea în linia de succesiune la tron, și Charlotte au participat la funeraliile de stat ale străbunicii lor, Regina Elisabeta, la Westminster Abbey, în septembrie. Prințul Louis nu a fost prezent și se crede că a fost considerat prea tânăr pentru a participa la slujbă alături de părinții săi, Prințul William și Prințesa Kate.

Prințul Harry și Meghan Markle

Ducele și ducesa de Sussex au dezvăluit că au fost invitați la încoronarea regelui, dar nu au anunțat dacă vor participa.

Un purtător de cuvânt al cuplului a confirmat că au fost în contact cu Palatul în legătură cu încoronarea și că vor lua o decizie în timp util.

Prințul Archie și Prințesa Lilibet

Cei doi copii ai ducelui și ducesei de Sussex și-au dezvăluit recent titlurile regale, după ce prințesa Lilibet a fost botezată în cadrul unei ceremonii intime în SUA. Archie și Lilibet sunt cei mai tineri doi nepoți ai monarhului, Archie împlinind patru ani în ziua încoronării, iar Lilibet aproape doi ani.

Prințul Andrew

Nu este clar dacă prințul Andrew, care a căzut în dizgrație, va participa la încoronarea din luna mai, dar s-a raportat că, dacă va fi prezent, nu va avea un rol oficial în cadrul festivităților.

Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie

Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie nu sunt membri activi ai Familiei Regale – și au slujbe în afara firmei. Potrivit The Times, acest lucru va însemna că nu vor juca un rol sau nu vor participa la procesiune – la fel ca Prințul Harry și Meghan Markle, dacă vor participa.