• Cu ocazia începerii Ramadanului, într-o zonă turistică din centrul Londrei au fost instalate luminițe simbolizând islamul.
  • Pentru prima dată, zona emblematică West End din centrul Londrei a fost decorată pentru a marca luna Ramadanului, care va începe miercuri, 22 martie.
  • Strada Coventry, care face legătura între două dintre cele mai aglomerate piețe din oraș, Piccadilly și Leicester Square, a fost iluminată cu mesajul ,,Ramadan fericit”.

Londra a fost iluminată cu prima sa expoziție de lumini festive pentru a marca începutul lunii sfinte islamice a Ramadanului. Primarul Londrei a aprins marți seara (21 martie) 30.000 de lumini la Piccadilly Circus, care vor ilumina zona aglomerată a orașului pe toată durata lunii Ramadanului.

Un spectacol de o asemenea amploare – cu lumini pe care se poate citi ,,Happy Ramadan” (Ramadan fericit), cu luni și stele strălucitoare – este primul de acest fel din Europa pentru a marca sărbătoarea respectată de musulmani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Ideea pentru Ramadan Lights a venit de la Aisha Desai, care spune că a vrut să aducă spiritul luminilor de Crăciun în propria comunitate, scrie Metro.

În acest an, inițiativa Luminile Ramadanului a Aishei va străluci deasupra uneia dintre cele mai faimoase străzi din Londra – Coventry Street. Aceasta este strada care unește Piccadilly Circus cu Leicester Square.

Ea a declarat: ,,Îmi amintesc că mergeam să vizitez luminile de Crăciun cu sora mea când eram mică și am avut ocazia să locuiesc în Orientul Mijlociu și am vrut să aduc această bucurie și magie în Londra, orașul din care provin. „

Aisha a adăugat: ,,Am vrut, de asemenea, să sensibilizez vecinii noștri și să le spun că este o lună foarte importantă pentru noi, este luna mea preferată din an și sunt recunoscătoare că suntem aici astăzi. ”

Ramadanul este a noua lună a calendarului islamic, iar musulmanii nu mănâncă și nu beau în timpul zilei în timpul postului.

Având o durată de 29-30 de zile, luna este considerată o perioadă de reflecție spirituală și personală, disciplină și închinare.

Pe lângă post, există și alte reguli pe care musulmanii le respectă în timpul postului.

Citește și:

Crește interesul pentru investițiile în arta contemporană. „Nici Islanda, nici România nu fac parte din cultura occidentală, ci aspiră la aceasta”

O navă s-a răsturnat pe șantierul naval din Edinburgh. Mai multe persoane au fost rănite

Cele mai dorite orașe din lume în care să locuiești. Pe ce loc este Londra în clasament