• Serviciile de urgență sunt în alertă în urma unui incident major cu mai multe persoane rănite, după ce o navă s-a răsturnat pe un șantier naval din Edinburgh.
  • Nava de cercetare Petrel a început să se încline la Imperial Dock din Leith în jurul orei 08:30.
  • Serviciul de ambulanță scoțian a declarat că a trimis cinci ambulanțe, o ambulanță aeriană, patru echipe de pompieri și o echipă de operațiuni speciale.

Serviciile de urgență sunt în alertă în urma unui incident major cu mai multe persoane rănite, după ce o navă s-a răsturnat pe un șantier naval din Edinburgh, scrie BBC.

Serviciul de ambulanță scoțian a declarat că a trimis cinci ambulanțe, o ambulanță aeriană, patru echipe de pompieri și o echipă de operațiuni speciale.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Nava de cercetare Petrel a început să se încline la Imperial Dock din Leith în jurul orei 08:30. Imaginile postate pe rețelele de socializare arată nava înclinată la un unghi de 45 de grade.

Nava de 76 de metri, care este deținut de cofondatorul Microsoft, Paul Allen, a fost plasată în 2020 în acostare pe termen lung ca urmare a „provocărilor de operare” în timpul pandemiei Covid.

Sursă foto- BBC

Înainte de incident, fusese folosită pentru căutări în ape adânci pentru epave și morminte de război pe mare.
Un purtător de cuvânt al Poliției din Scoția a declarat: „Nu este vorba de o navă de război”. „Ofițerii și colegii de la serviciile de urgență răspund la un incident la Imperial Dock din Leith, unde o navă aflată pe doc uscat s-a desprins din cala sa.”

Sursă foto-BBC

Consilierul din Leith, Adam McVey, a descris incidentul ca fiind „terifiant” pentru cei aflați la bord. El a declarat pe Twitter: „Serviciile de urgență răspund la un incident major la docurile Leith – o navă a fost dislocată din cala sa de acostare din cauza vântului puternic.”

Dales Marine Services, care administrează docul, a declarat că nu are niciun comentariu.

Citește și