• Serviciile de urgență sunt în alertă în urma unui incident major cu mai multe persoane rănite, după ce o navă s-a răsturnat pe un șantier naval din Edinburgh.
  • Nava de cercetare Petrel a început să se încline la Imperial Dock din Leith în jurul orei 08:30.
  • Serviciul de ambulanță scoțian a declarat că a trimis cinci ambulanțe, o ambulanță aeriană, patru echipe de pompieri și o echipă de operațiuni speciale.

Serviciile de urgență sunt în alertă în urma unui incident major cu mai multe persoane rănite, după ce o navă s-a răsturnat pe un șantier naval din Edinburgh, scrie BBC.

Serviciul de ambulanță scoțian a declarat că a trimis cinci ambulanțe, o ambulanță aeriană, patru echipe de pompieri și o echipă de operațiuni speciale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Nava de cercetare Petrel a început să se încline la Imperial Dock din Leith în jurul orei 08:30. Imaginile postate pe rețelele de socializare arată nava înclinată la un unghi de 45 de grade.

Nava de 76 de metri, care este deținut de cofondatorul Microsoft, Paul Allen, a fost plasată în 2020 în acostare pe termen lung ca urmare a „provocărilor de operare” în timpul pandemiei Covid.

Sursă foto- BBC

Înainte de incident, fusese folosită pentru căutări în ape adânci pentru epave și morminte de război pe mare.
Un purtător de cuvânt al Poliției din Scoția a declarat: „Nu este vorba de o navă de război”. „Ofițerii și colegii de la serviciile de urgență răspund la un incident la Imperial Dock din Leith, unde o navă aflată pe doc uscat s-a desprins din cala sa.”

Sursă foto-BBC

Consilierul din Leith, Adam McVey, a descris incidentul ca fiind „terifiant” pentru cei aflați la bord. El a declarat pe Twitter: „Serviciile de urgență răspund la un incident major la docurile Leith – o navă a fost dislocată din cala sa de acostare din cauza vântului puternic.”

Dales Marine Services, care administrează docul, a declarat că nu are niciun comentariu.

Citește și