• Sarah Lancashire, Kate Winslet, Cillian Murphy și Daniel Radcliffe se numără printre ceilalți nominalizați la premiile Bafta din acest an.
  • Există patru nominalizări fiecare pentru thrillerul-comedie al lui Daisy May Cooper Am I Being Unreasonable?.
  • Autorul This Is Going To Hurt Kay a spus că a fost „încântat” că adaptarea ecranului a fost recunoscută de Bafta.

This Is Going To Hurt, de Ben Whishaw, și The Responder, de Martin Freeman, sunt lideri la premiile Bafta TV de anul acesta, cu șase nominalizări fiecare. Whishaw este ales pentru cel mai bun actor pentru rolul unui doctor în adaptarea celui mai bine vândut memoriu al lui Adam Kay. El se va confrunta cu Freeman, care este pe lista scurtă pentru rolul unui ofițer de poliție în drama sa din Liverpool.

Sarah Lancashire, Kate Winslet, Cillian Murphy și Daniel Radcliffe se numără printre ceilalți nominalizați la premiile Bafta din acest an. Există patru nominalizări fiecare pentru thrillerul-comedie al lui Daisy May Cooper Am I Being Unreasonable?, precum și trei drame bazate pe băieți – Top Boy, Somewhere Boy și Big Boys.

La categoriile de actorie, Lancashire este nominalizată pentru interpretarea ei a bucătarului TV american Julia Child în drama HBO Julia. Lancashire a jucat recent și în Happy Valley, dar cel mai recent serial al emisiunii a fost difuzat prea recent pentru a fi eligibil la premiile Bafta din acest an. Ea se confruntă cu Winslet (I Am Ruth), Imelda Staunton (The Crown), Billie Piper (I Hate Suzie Too), Maxine Peake (Anne) și Vicky McClure (Without Sin).

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Premiile Bafta TV 2023. Lista completă a nominalizărilor

În categoria actorilor de frunte, Freeman și Whishaw se confruntă cu concurența dintre Murphy (Peaky Blinders), Gary Oldman (Slow Horses), Taron Edgerton (Black Bird) și Chaske Spencer (Englezii).

Autorul This Is Going To Hurt Kay a spus că a fost „încântat” că adaptarea ecranului a fost recunoscută de Bafta, adăugând: „Această emisiune este o scrisoare de dragoste pentru NHS și pentru personalul care lucrează acolo”.

Tony Schumacher, fostul ofițer de poliție care a scris The Responder, a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4 că a fost „uimitor” să fie nominalizat. „Am crescut într-una dintre cele mai proaste zone din țară în ceea ce privește lipsurile”, a spus el. „Am primit un U la limba engleză O-level. Întotdeauna mi-am dorit să fiu scriitor, dar m-am gândit că nu am un O-level, așa că nu pot fi scriitor și mi-a luat 40 de ani realizez că aș putea face asta.”

Nominalizările din acest an de la Bafta

Prima serie a reality show-ului de succes de la BBC The Traitors a obținut nominalizări pentru cel mai bun reality show, precum și cea mai bună performanță de divertisment pentru gazda Claudia Winkleman. Winkleman se confruntă cu comediantul Rosie Jones, care este recunoscută pentru programul său Trip Hazard. Jones a postat pe Twitter: „Eh, așa că tocmai m-am trezit cu cea mai bună veste. Sunt nominalizat la Bafta! O sun pe mama mea”.

În categoria comedie cu scenarii, Am I Being Unreasonable? se confruntă cu concurența din seria finală a Derry Girls, precum și cu Big Boys și Ghosts. Radcliffe este nominalizat pentru cel mai bun spectacol de comedie masculină pentru interpretarea lui Weird Al Yankovic în filmul biografic al comedianului muzical american.

Alți nominalizați din această categorie includ Lenny Rush (Am I Being Unreasonable?) și Stephen Merchant (The Outlaws). Pe lista scurtă a celei mai bune spectacole de comedie feminină, Cooper (Am I Being Unreasonable?), Diane Morgan (Cunk on Earth) și Lucy Beaumont (Meet The Richardsons).â

Citește și