• Oamenii au căutat stările alterate provocate de ayahuasca de cel puțin 1.000 de ani.
  • Studiul oferă cea mai avansată imagine de până acum a efectului compusului DMT asupra funcțiilor avansate, cum ar fi imaginația.
  • Înregistrările relevă un impact profund în tot creierul, în special în zonele care sunt foarte evoluate la om.

Băutura este atât de puternică încât practicanții raportează nu numai halucinații puternice, ci și experiențe de moarte apropiată, contacte cu ființe de dimensiuni superioare și călătorii care transformă viața prin realități alternative. Adesea înainte de a vomita sau de a avea probleme la celălalt capăt. Oamenii de știință au cules și ei informații profunde prin monitorizarea creierului cu DMT sau dimetiltriptamina, compus psihedelic găsit în Psychotria viridis, arbustul înflorit care este pasat și fiert în băutura amazoniană ayahuasca.

Înregistrările relevă un impact profund în tot creierul, în special în zonele care sunt foarte evoluate la om și care au un rol esențial în planificare, limbaj, memorie, luarea de decizii complexe și imaginație. Regiunile din care evocăm realitatea devin hiperconectate, iar comunicarea este mai haotică, mai fluidă și mai flexibilă.

La doza pe care o folosim, este incredibil de puternică”, a declarat Robin Carhart-Harris, profesor de neurologie și psihiatrie la Universitatea din California, San Francisco. Oamenii descriu părăsirea acestei lumi și pătrunderea într-o alta care este incredibil de captivantă și bogat complexă, uneori fiind populată de alte ființe despre care ei simt că ar putea deține o putere specială asupra lor, ca niște zei.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Băutura descompune rețelele de bază ale creierului

El a adăugat: Ceea ce am văzut este că DMT descompune rețelele de bază ale creierului, făcându-le să devină mai puțin distincte unele de altele. Vedem, de asemenea, că ritmurile majore ale creierului – care au o funcție în mare parte inhibitorie și constrângătoare – se descompun și, în mod concertat, activitatea cerebrală devine mai entropică sau mai bogată în informații.”

Oamenii au căutat stările alterate provocate de ayahuasca de cel puțin 1.000 de ani. În 2019, o săpătură arheologică într-o peșteră boliviană a scos la iveală o pungă de piele confecționată din trei boturi de vulpe. Analiza interiorului pungii a scos la iveală urme de DMT, cocaină, probabil din frunze de coca, și alte substanțe psihoactive. Punga, datată între anii 900 și 1170 d.Hr., era învelită într-un pachet cu mici spatule din os de lama, tablete de tutun de lemn și o bentiță viu colorată.

Băutura se obține în mod obișnuit prin fierberea Banisteriopsis caapi, o viță de vie gigantică, cu frunze de la arbustul Psychotria viridis. Numele său provine din limba quechua vorbită de multe grupuri indigene din Anzi, aya însemnând suflet, strămoși sau oameni morți, iar wasca însemnând viță de vie sau frânghie.

Mărturisirile lui Megan Fox după ce a consumat ayahuasca

În anul 2022, după ce s-au declarat consumatori de sânge uman, Megan Fox și iubitul ei, Machine Gun Kelly, au ieșit în evidență cu o nouă practică – consumul de Ayahuasca. „Exorcizăm unele lucruri din noi de care trebuie să scăpăm. Planta este un medicament care intră în noi, simți că lucrează cu corpul tău”, a declarat iubitul lui Megan Fox, despre această experiență, potrivit „Yahoo”. 

Megan Fox a mai mărturisit că această poțiune „este o versiune a Iadului”: „Intră direct în sufletul tău și te duce în închisoarea psihologică. Este propria ta versiune a Iadului. Și, cu siguranță, eu am fost acolo”, a declarat actrița. 

Citește și