• 28 de studenţi ai Universităţii din Massachusetts au ajuns la spital, după ce au consumat ceea ce pe reţeaua de socializare prinde viteză şi a fost recomandă drept „o băutură cu alcool sănătos”.
  • Preparatul alcoolic se bazează pe alcool, electroliţi şi arome.
  • Pe TikTok, zeci de copii postează videoclipuri cu instrucţiuni pentru pregătirea cocktailului.

28 de studenţi ai Universităţii din Massachusetts au ajuns la spital, după ce au consumat ceea ce pe reţeaua de socializare prinde viteză şi a fost recomandă drept „o băutură cu alcool sănătos”.

În Statele Unite, o băutură de casă a devenit virală. Se numeşte Borg, un acronim pentru blackout rage gallon, redenumită băutura blackout. Pe TikTok, zeci de copii postează videoclipuri cu instrucţiuni pentru pregătirea cocktailului.

Preparatul alcoolic se bazează pe alcool, electroliţi şi arome. 28 de studenţi de la Universitatea din Massachusetts au ajuns în spital, motiv pentru care unitatea de învăţământ a insistat să tragă un semnal de alarmă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Băieţii fuseseră văzuţi purtând bidoane de plastic pline cu ingredientele pe care diversele tutoriale online le indică ca fiind esenţiale pentru producerea băuturii. Toţi au fost internaţi în spital cu diagnosticul intoxicaţie alcoolică, dar niciunul nu avea pusă în pericol viaţa. Riscul de a consuma băutura este legat în primul rând de iluzia de a simţi din ce în ce mai puţin nevoia de a bea apă şi, prin urmare, de a te hidrata, în ciuda cantităţii semnificative de alcool prezentă în băutură.

George F. Koob, directorul Institutului Naţional pentru Abuzul de Alcool şi Alcoolism, a explicat pentru ABC că senzaţia este legată în primul rând de ingrediente: „Aromele şi chiar cofeina pot masca unele dintre efectele alcoolului şi astfel nu-ţi dai seama cum mult ai băut”.

Pe TikTok sunt cei care promovează Borg ca o băutură alcoolică, dar sănătoasă. Dar Koob explică: „Până la urmă, nu contează cum îl iei, te vei intoxica şi alcoolul îşi va face în continuare efectele”.