• Un român aruncă 129 de kilograme de mâncare pe an.
  • Într-o gospodărie, 6 din 10 alimente ajung la gunoi.
  • Numeroase ONG-uri și organizații  încearcă să combată această problemă pe cale caritabilă.

E la modă să gătești cât mănânci! În România, se aruncă zilnic 6.000 de tone de alimente, iar un român risipește până la 129 de kilograme de mâncare pe an: o masă pe zi! Legea risipei alimentare are norme metodologice: Restaurantele ar trebui să doneze mâncarea rămasă, cetățenii ar putea să meargă la cumpărături sătui iar clienții restaurantelor ar trebui să-și ia porția rămasă la pachet. Noile tehnologii te obligă să te ocupi și de mâncarea care nu mai e comestibilă. E mai simplu decât crezi! O transformi în compost sau biogas. Cum să prevenim risipa alimentară?

Care sunt provocările împotriva luptei cu risipa alimentară?

„Un cadru legislativ ne-ar ajuta foarte mult ca și activitate. Una dintre provocările întâmpinate este monitorizarea datelor, pentru că la nivelul României nu există foarte multe date. În moemntul de față colaborăm cu absolut orice companie care dorește să fie alături de Banca de Alimente. Noi primim alimente prin mai multe modalități cum ar fi legea risipei alimentelor și donarea prin sponsorizare. Bineînțeles, colaborăm cu universități și voluntari”, a declarat Elena Dinu, Director Advocacy în cadrul Federației Băncilor pentru Alimente, pentru Aleph News.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Citește și