• Azi, Iohannis a promulgat legea pentru combaterea risipei alimentare.
  • Clienții vor putea lua la pachet, gratuit, mâncarea neterminată.
  • Legea de combaterea risipei alimentare se aplică în toate localurile din țară.
  • Alimentele care urmează să expire vor fi ieftinite sau donate ONG-urilor.
  • 73% din restaurantele din România se confruntă cu risipa alimentară.

Gata cu risipa alimentară. De azi, restaurantele sunt obligate să le dea clienților la pachet, mâncarea pe care aceștia n-au reușit să o termine la restaurant. E o măsură prin care va fi combătută risipa alimentară la noi în țară.

Localurile trebuie să afișeze fie la intrarea în restaurant, fie în meniu, posibilitatea ca oamenii să-și ia mâncarea la pachet. Tot de azi, clienții nu vor mai plăti ambalajul, costul va fi acoperit de local, restaurant sau cafenea.

Și în cazul magazinelor se iau câteva măsuri noi. Alimentele care urmează să expire vor trebui ieftinite sau donate ONG-urilor sau adăposturi pentru animale.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

România e campioană la risipa alimentară. Fiecare român aruncă la gunoi mii de alimente pe zi, iar peste 70% dintre restaurantele din România se confruntă cu risipa alimentară, arată cel mai recent studiu. În topul celor mai aruncate produse sunt: fructele, legumele și carnea.

Citește și