• În timp ce inflația rămâne ridicată, angajații acordă mai multă atenție alimentației.
  • Alimentele sănătoase au costuri ridicate, dar angajații vor să mănânce mai bine.
  • Sondajul Barometru FOOD 2023 arată că angajații vor să mănânce mai sănătos în 2024.

În timp ce inflața rămâne tot ridicată, angajații au mai multă grijă când vine vorba de alimentație. Chiar dacă alimentele sănătoase au costuri mai ridicate, angajații vor să mănânce mai bine și mai sănătos, asta arată sondajul Barometru FOOD.

Ce s-a schimbat în legătură cu mentalitatea românilor?

Potrivit cercetării, aproape toți angajații români care folosesc carduri de masă consideră că alimentația sănătoasă este un factor decisiv pentru starea lor generală de bine. Potrivit OMS, angajații care au obiceiuri nutriționale echilibrate pot fi chiar și cu 20% mai productivi.

Sondajul arată că aproape jumătate dintre angajații  români au declarat că folosesc 40% din veniturile lunare pe alimente. Barometrul FOOD arată preferința tot mai mare a angajaților români pentru „farfuria verde sănătoasă” de mâncare. Potrivit studiului, aceasta este o farfurie în care predomină produsele proaspete și legumele.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Restaurantele din România încearcă să se adapteze la noile tendințe. Astfel, șase din 10 reprezentanți de restaurante chestionați în studiu au declarat că pregătirea unor preparate și rețete sănătoase presupune costuri mai mari, dar cinci din 10 au considerat că această schimbare generează surse de venit durabile.

Printre principalele măsuri luate de restaurante, pentru a se adapta la situație, se numără schimbarea furnizorilor cu cei care oferă produse mai sănătoase și de origine locală, dar și orientarea către produse organice.

Citește și