• Coaliția analizează sondajele comandate pentru candidații la Primăria Capitalei.
  • Nicușor Dan și-a publicat propriul sondaj, în care iese pe locul 2 după Cristian Popescu Piedone.
  • Gabriela Firea avansează ideea de a candida independent pentru Primăria București.

UPDATE

Coaliția a decis ca cele două partide să aibă candidați separați la Primăria Capitalei. PNL va avea candidatul său, în timp ce PSD va propune un alt candidat.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un nou început de săptămână, o nouă ședință a coaliției pentru o nouă discuție despre candidații la primărie și europarlamentare. De data aceasta, liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, analizează rezultatele sondajelor de opinie pe București, pentru a determina candidatul comun. Numai că surpriză – în București pare că fiecare candidat își comandă sondajul lui.

La PSD, fostul primar Gabriela Firea a anunţat deja că are susţinerea organizaţiei Bucureşti pentru candidatura la Primăria Generală a Capitalei, precum şi susţinerea organizaţiei de femei a PSD Bucureşti. 

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

PNL şi PSD au analizat, vineri, în coaliţie, candidaţii la alegerile europarlamentare şi locale, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, având şanse să deschidă lista celor două partide la europarlamentare.

Săptămânile trecute dădeau sondaje pe Whatsapp pe bandă rulantă, azi nu le mai dau, pentru că fiecare și-a făcut sondajul lui. Deci PSD-ul își face sondajul pe candidații la București, la sectoare. Foarte multă obiectivitate la PSD. PNL-ul își face sondajul cu propria casă de sondaj pe care o plătește din bani publici. Nicușor Dan și-a făcut și el propriul sondaj, el fiind cu USR, PMP și Forța Dreptei. Un sondaj în care am văzut cu toții că Nicușor Dan și-a plătit și și-a comandat un sondaj și iese pe locul doi, pentru că pe primul loc este Popescu-Piedone, care îl bate la mică distanță.

Problema este că ei s-au încurcat în acest moment în sondaje și în candidați. Problema cea mai mare este la București. Se pare că au găsit femeia independentă pe care să o pună în fața listei comune PNL-PSD la europarlamentare. Este vorba de Ramona Chiriac, fost șef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România la București.

PSD, în sondajul lui Vasile Dîncu, o testează pe Gabriela Firea și pe Daniel Băluță, primarul lor de sector. PNL îl testează pe Sebastian Burduja. Problema e că nu-l ajută sondajele și reprezentarea în București. Burduja nu scoate mai mult de 16%, nu are notorietate în București și Ionuț Lupescu.

Azi dimineață, Gabriela Firea spunea că așteaptă decizia comună a coaliției, pentru că va fi un candidat comun la Primăria Generală a Capitalei, iar dacă nu va fi ea, foarte probabil va asculta ce cer bucureștenii, adică va candida independent.

Citește și