- În 2018, România era pe locul 2 în UE la sedentarism
- 63% dintre români nu practică niciodată niciun fel de sport
- Trainerul Alex Bunea și-a motivat cursanții pe rețelele de socializare
S-au dus 11 luni de când România a intrat în starea de urgență. Pandemia și restricțiile ne-au oprit din a face multe lucruri. Ne-a oprit și din a face sport. Nu că făceam prea mult înainte. Și nici acum nu facem destul.
Advertisment
Alex Bunea e antrenor personal și știe foarte bine cum a stat situația când sălile erau închise, dar mai ales acum că sunt din nou deschise.
„Toată lumea a țipat după săli. Că sunt închise, că toată lumea voia să se deschidă. S-au deschis și ca să vezi, sălile sunt goale. Deci e o problemă asta cu sedentarismul. Mă gândesc că lumea cerea săli deschise că stăteau în casă și n-aveau ce să facă”, spune Alex.
Recomandări
El a reușit, totuși, să se adapteze să facă exerciții și acasă și să îi convingă și pe elevii lui să se miște, prin filmulețe postate pe rețelele de socializare.
„M-am axat pe genuflexiuni la liber fără greutăți. Flotări, abdomene, tracțiuni la bară în fața blocului. Multă lume, și după pandemie a preferat să rămână acasă să se antreneze în continuare așa. Ca să evite aglomerația, să scutească niște bani. Te poți antrena și acasă. Chiar și fără echipament”, spune antrenorul.
Daniel este unul dintre elevii lui Alex. S-a apucat de sport în pandemie pentru că voia o schimbare.
„Am avut o viață sedentară timp de 34 de ani. Acum cu pandemia, având mai mult timp la dispoziție, am zis să fac ceva cu viața mea. În ultimii doi ani m-am îngrășat vreo 35 de kilograme, am tot zis că merg la sală, merg la sală. N-am reușit. Anul acesta am reușit. Împreună cu Alex am reușit să slăbesc vreo 15 kilograme în 6 luni”, a spus Daniel Obretin.
Partenerii noștri