• Lennon Scott s-a născut la ora 12.30 pe 18 decembrie 2022, ceea ce înseamnă că nou-născutul are aceeași zi de naștere cu ambii săi părinți.
  • Șansele ca această familie de trei persoane să aibă aceeași zi de naștere sunt de una la 133.000.
  • Șansa ca două persoane să se nască în aceeași zi și să aibă un copil de ziua lor de naștere este de aproximativ 1/365 ori 1/365.

Un soț și o soție au descoperit o coincidență curioasă atunci când au început să se întâlnească – faptul că au aceeași zi de naștere. Dar acum coincidența este triplă, după ce Dylan și Cassidy Scott au adus pe lume primul lor copil – chiar de ziua lor de naștere. Fetița lor, Lennon Scott, s-a născut pe 18 decembrie 2022, la ora 12.30 dimineața.

Șansele ca această familie de trei persoane să aibă aceeași zi de naștere sunt de una la 133.000. Cassidy a născut la Spitalul pentru femei și copii din Huntsville, Alabama, care a împărtășit emoția lor la aflarea veștii. Într-o postare pe Facebook, alături de o fotografie a noii familii, spitalul a spus „Felicitări lui Cassidy și Dylan Scott, care tocmai au primit primul lor copil născut pe lume!

„Este un moment emoționant pentru orice familie, dar este deosebit de special pentru această familie, deoarece toți au aceeași zi de naștere. Duminică, 18 decembrie, o șansă care este una la 133.000 a avut loc când s-a născut fiica lor Lennon. Ea a rezistat până la ora 12:30, la timp pentru sărbătoare. Vă rugăm să vă alăturați nouă pentru a ura acestei dulci familii o zi de naștere foarte fericită!”

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Șansa de a întâlni pe cineva născut în aceeași zi cu tine este de una la 365, a explicat Tumulesh Solanky, președintele departamentului de matematică de la Universitatea din New Orleans. El a explicat pentru CBS că șansa ca două persoane să se nască în aceeași zi și să aibă un copil de ziua lor de naștere este de aproximativ 1/365 ori 1/365.

„Asta înseamnă 0,0000000751 – șapte zerouri și apoi 751”, sau aproximativ 7,5 la un milion, a spus el, ceea ce înseamnă aproximativ unul la 133.000. Statisticienii remarcă modul în care acest lucru ignoră factori precum anii bisecți și faptul că nașterile nu sunt distribuite în mod egal pe parcursul anului.

Acest lucru se întâmplă la doar câteva zile după ce un cuplu din Michigan care conducea prin furtuna de zăpadă a trebuit să nască în drum spre spital, în timp ce viscolul aduce un frig istoric în SUA. Danielle și Ryan Gill se îndreptau cu mașina spre spitalul Corewell Health Butterworth din Grand Rapids sâmbătă seara, când s-a produs minunea.

Ryan a sunat la 911, dar nașterea s-a petrecut atât de repede încât Danielle a născut singură în timp ce opreau mașina la mică distanță de spital. „Pur și simplu l-am scos și l-am pus pe pieptul meu, iar în acel moment Ryan a oprit mașina”, a declarat Danielle pentru WOOD de la Nexstar.