• Toate cuplurile întâmpină din când în când o mică problemă când vine vorba de intimitate.
  • Uneori, oamenii nu au chef, alteori scânteia pare să se stingă, sau cuplurile pot intra pur și simplu în rutină.
  • Sărutul de șase secunde acționează ca o oază temporară” în timpul unei zile agitate și poate duce la susținerea unei relații sănătoase pe termen lung.

Toate cuplurile întâmpină din când în când o mică problemă când vine vorba de intimitate. Uneori, oamenii nu au chef, alteori scânteia pare să se stingă, sau cuplurile pot intra pur și simplu în rutină. Dar se pare că o simplă îmbrățișare de doar șase secunde poate contribui la a da un nou impuls căsniciei tale. Perioada lunii de miere a unei relații poate părea una de scurtă durată atunci când privești înapoi.

Ceea ce a început ca sărutări lungi și pasionale și aventuri fierbinți poate deveni în curând sesiuni de sex cronometrate și un sărut ciudat atunci când vă salutați și vă luați la revedere. Dar cuplurile nu trebuie să se mulțumească cu un mic sărut din când în când.

De fapt, un expert în relații a dezvăluit că simplul act de a se săruta este răspunsul pentru a se asigura că o relație rezistă în timp. Se spune că secretul unei relații de lungă durată constă într-un sărut de șase secunde”. Dr. John Gottman, profesor emitent de psihologie la Universitatea din Washington și autor al cărții de auto-ajutorare Cele șapte principii pentru ca mariajul să funcționeze”, a declarat că cuplurile trebuie să se sărute suficient pentru a se simți romantice.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Teoria sa este că sărutul de șase secunde acționează ca o oază temporară” în timpul unei zile agitate și poate duce la susținerea unei relații sănătoase pe termen lung. Dr. Gottman a declarat pentru Metro: Nu plecați de acasă fără un sărut care să dureze șase secunde, iar la celălalt capăt al zilei, întâmpinați-vă soțul/soția cu un sărut de șase secunde pentru a oferi o tranziție plină de iubire către relația de prietenie”.

Deși poate părea puțin exagerat pentru unii, se spune că sfatul doctorului Gottman vine, de fapt, și cu unele dovezi științifice. Aparent o sărutare scade nivelul de cortizol (hormonul stresului) și crește oxitocina (hormonul legăturii), precum și dopamina (hormonul fericirii). Antropologul Helen Fisher susține, de asemenea, că sărutul duce la stimularea apetitului nostru sexual, ceea ce nu poate fi considerat niciodată un lucru rău.

Potrivit doctorului Gottman, trucul de șase secunde poate aduce beneficii cuplurilor în următoarele moduri:

Ajută la dezvoltarea conexiunii
Îmbunătățește atingerea fizică
Poate ajuta la dezvoltarea afecțiunii și a admirației
Face ca un cuplu să se aprecieze mai mult unul pe celălalt
Dacă lucrurile merg bine, puteți duce lucrurile în dormitor
Poate fi foarte liniștitor pentru ambii parteneri