• Relațiile nu sunt întotdeauna ușoare și, indiferent cât de mult îți iubești partenerul, este nevoie de muncă pentru a continua să funcționeze.
  • Atunci când lucrurile devin prea greu de rezolvat împreună, multe cupluri apelează la ajutorul experților înainte de a renunța.
  • Poate fi dificil să vorbești despre sex cu partenerul tău, darămite cu un străin – mulți oameni spunând că se simt rușinați și stânjeniți.

Relațiile nu sunt întotdeauna ușoare și, indiferent cât de mult îți iubești partenerul, este nevoie de muncă pentru a continua să funcționeze. Atunci când lucrurile devin prea greu de rezolvat împreună, multe cupluri apelează la ajutorul experților înainte de a renunța. Poate fi dificil să vorbești despre sex cu partenerul tău, darămite cu un străin – mulți oameni spunând că se simt rușinați și stânjeniți.

Dar terapeuții sexuali susțin că acest lucru se datorează unor concepții greșite comune pe această temă, iar faptul de a fi deschis cu privire la dorințele și nevoile tale poate ajuta la vindecarea relației tale.

Potrivit BestLifeOnline, terapeuții sexuali au dezvăluit opt lucruri pe care și-ar dori ca mai multe cupluri să le știe – de la jucării sexuale până la plictiseală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

A face mai puțin sex este normal

Atunci când ești cu cineva pentru prima dată, pasiunea zboară și nu-ți poți ține mâinile departe una de celalaltă. Firește, atunci când tu și partenerul tău nu mai faceți sex atât de des, pot apărea nesiguranțe, dar experții spun că nu numai că este normal, ci și caracteristic.

Femeile se plictisesc mai des decât bărbații

Un studiu din 2012 publicat în Journal of Sex & Marital Therapy a concluzionat că dorința sexuală a femeilor a fost prezisă în mod semnificativ și negativ de durata relației, în timp ce acest lucru nu s-a întâmplat în cazul bărbaților.

Uneori există o lipsă de atracție

Expertul în sex și relații Tara Suwinyattichaiporn, PhD, susține că cuplurile longevive își pierd atracția sexuală și interesul pentru partenerii lor.

Sfatul este destul de simplu, aveți grijă de voi înșivă din punct de vedere fizic, mental și intelectual”, spune sexologul. De asemenea, este important de menționat că femeile își pot găsi partenerul mai puțin atractiv în anumite perioade ale ciclului menstrual, potrivit unui studiu din 2020 publicat în Biological Psychology.

Intimitatea este mai mult decât un orgasm

Engle explică: De fiecare dată când îmbrățișăm, sărutăm, strângem și ne ghemuim într-un partener romantic, există o încărcătură intimă. Dar când simțim că fiecare îmbrățișare, sărut și giugiuleală trebuie să fie urmată de sex, începem să o evităm. A-i permite intimității să prindă din nou rădăcini în relația voastră poate fi balsamul care o vindecă.”

Jucăriile sexuale nu sunt un semn al unei probleme

Terapeuții sexuali constată că, de multe ori, clienții lor echivalează jucăriile sexuale cu o problemă în intimitatea lor sexuală. Dar nu este cazul: „Chiar și cuplurile care fac sex excelent integrează jucăriile sexuale în rutina lor sexuală pentru noi stimulări și orgasme mai profunde”, explică Dyachenko.

Înșelatul poate face o relație mai puternică

O afirmație controversată, dar, potrivit lui Lee Phillips, LCSW, psihoterapeut și terapeut certificat în domeniul sexului și al cuplurilor, cu o îndrumare corectă, infidelitatea poate de fapt să întărească un parteneriat. Acest lucru se datorează faptului că poate ajuta cuplurile să își identifice problemele și ceea ce lipsea în relația lor.

Comunicarea este esențială

Poate părea evident, dar terapeuții sexuali constată că mulți dintre clienții lor pierd din vedere cât de important este să comunice despre sex.

Stabilirea unor limite poate ajuta

Este important să îți amintești că atât tu, cât și partenerul tău nu ar trebui să te simiți niciodată inconfortabil în legătură cu sexul. Este important să fii deschis la dorințele lor, dar ar trebui să te simți confortabil să stabilești limite clare care să nu-ți depășească limitele.