• Un clujean a hotărât că nu vrea să mai fie bărbat, vrea să fie femeie.
  • Clujeanul a cerut Instanței să-i aprobe schimbarea CI-ului.
  • Judecătoria din Cluj i-a aprobat cererea și își va schimba actele.

Un clujean a decis că mama natură nu l-a lăsat așa cum își dorește – el a vrut să fie femeie. Clujeanul, mai nou clujeanca, a cerut în instanță să își schimbe actele necesare, din care să reiasă că a trecut la sexul feminin – începuse tratamentul hormonal din 2021.

Instanța i-a aprobat cererea așa că e liber să-și schimbe toate actele – buletin, certificat de naștere. Instituțiile statului sunt obligate să nu facă nicio referire la sexul biologic în aceste acte.

Din rapoartele de psihoterapie depuse la dosar și susținerile părții reclamante reiese că aceasta din urmă a resimțit o incongruență puternică între genul resimțit și sexul asignat la naștere „încă de la cea mai fragedă vârstă”, după cum a reținut instanța. 

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
MANDATUL LUI ZELENSKI EXPIRĂ
MOARTEA LUI RAISI STÂRNEȘTE REACȚII DIVERSE

Instanța a mai reținut că persoana reclamantă a început în anul 2021 tratamentul hormonal în vederea tranziției la sexul feminin. Totodată, aceasta a efectuat proceduri laser extinse pentru înlăturarea definitivă a pilozității corporale.

În Ucraina se practică altfel de schimbări de sex. Un ucrainean s-a deghizat în femeie ca să scape de înrolarea în armată. Ucraineanul cu sâni falși și perucă a vrut să treaca granița în România cu pașaportul surorii lui. Când a fost prins a insistat că el se consideră femeie, dar a recunoscut într-un final că a fost doar un mod de a scăpa de război.

Citește și