Se redeschid sălile de fitness în condiții speciale. Care este prima etapă

SE REDESCHID SĂLILE DE FITNESS. Ministerul Sănătăţii a dat OK-ul, dar cu respectarea unor reguli stricte. Data: 15 iunie Sursa foto: MEDIAFAX/Dan Tautan
  • Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, anunţă redeschiderea sălilor de sport – 15 iunie.
  • Ministerul Sănătăţii cere respectarea unor reguli stricte.
  • În prima etapă, vor fi redeschise doar sălile cu aparate de forţă, nu şi cele care oferă exclusiv spaţiu pentru aerobic. 

Ministerul Sănătăţii a dat OK-ul pentru redeschiderea sălilor de fitness, anunţă Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei de Culturism şi Fitness din România. Potrivit anunţului făcut de Gabriel Toncean, sălile vor trebui să respecte o serie de reguli stricte, între care şi accesul clienţilor pe bază de programare.

CE SPUNE PREŞEDINTELE DE FEDERAŢIEI DE CULTURISM ŞI FITNESS

„Prieteni, am veşti bune! Data de 15 Iunie a devenit o certitudine în privinţa redeschiderii sălilor de fitness. Ca urmare a discuţiilor pe care le-am purtat astăzi la Ministerul Sănătăţii, împreună cu reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică, mă bucur să vă pot anunţa că vom putea face sport la aparate în curând. Este important de precizat că, în prima etapă, vor fi redeschise doar sălile cu aparate de forţă, nu şi cele care oferă exclusiv spaţiu pentru aerobic. 

Printre măsurile de siguranţă care sunt luate în calcul se află următoarele puncte: 

🔹 accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă;

🔹 distanţa între sportivi să fie de 4 metri pătraţi;

🔹 aparatele de aer condiţionat vor fi folosite, însă va fi necesară curăţarea filtrelor;

🔹se recomandă şi aerisirea naturală;

🔹 va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor;

🔹 nu va fi permisă folosirea duşurilor;

🔹 în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite. 

Până la data de 10 Iunie se va face publică lista finală a măsurilor de siguranţă, care vor trebui respectate în interiorul sălilor de fitness”, scris Toncean pe Facebook.