• Norvegienii au încercat să rezolve „enigma” Triunghiului Bermudelor timp de mulți ani.
  • Iată ce știm și ce nu știm despre această zonă misterioasă.
  • Nu se cunoaște numărul exact de nave și avioane dispărute în Triunghiul Bermudelor.

Norvegienii au încercat să rezolve „enigma” Triunghiului Bermudelor timp de mulți ani. Iată ce știm și ce nu știm despre această zonă misterioasă.

Ce știm despre Triunghiul Bermudelor:

Triunghiul Bermudelor este o regiune a Oceanului Atlantic de Nord (aproximativ) delimitată de coasta de sud-est a Statelor Unite, Bermuda și insulele Antilelor Mari (Cuba, Hispaniola, Jamaica și Puerto Rico). Limitele exacte ale Triunghiului Bermudelor nu sunt în general acceptate. Estimările privind suprafața totală variază între 1 300 000 și 3 900 000 de kilometri pătrați. După toate aproximările, regiunea are o formă vag triunghiulară.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Triunghiul Bermudelor nu apare pe nici o hartă a lumii, iar Consiliul american pentru nume geografice nu recunoaște Triunghiul Bermudelor ca fiind o regiune oficială a Oceanului Atlantic. Deși rapoartele despre evenimente inexplicabile din regiune datează de la jumătatea secolului al XIX-lea, expresia „Triunghiul Bermudelor” nu a fost folosită până în 1964. Expresia a apărut pentru prima dată într-un articol din revista Pulp scris de Vincent Gaddis, care a folosit expresia pentru a descrie o zonă triunghiulară „care a distrus sute de nave și avioane fără urmă”.

În ciuda reputației sale, Triunghiul Bermudelor nu are o rată mare de dispariție. În Triunghiul Bermudelor, extincțiile nu sunt mai frecvente decât în orice altă regiune comparabilă a Atlanticului.

Cel puțin două incidente din regiune au implicat nave de război americane. În martie 1918, nava USS Cyclops, cu destinația Baltimore, Maryland, din Brazilia, a dispărut în Triunghiul Bermudelor. Nu a fost dată nicio explicație pentru dispariția sa și nu a fost găsită nicio epavă. Aproximativ 27 de ani mai târziu, o escadrilă de bombardiere (cunoscută sub numele de Zborul 19) sub comanda locotenentului american Charles Carroll Taylor a dispărut în spațiul aerian deasupra Triunghiului Bermudelor. Ca și în cazul incidentului Cyclops, nu a fost dată nicio explicație și nu a fost găsită nicio epavă.

Charles Berlitz a popularizat legenda Triunghiului Bermudelor în cartea sa de succes The Bermuda Triangle (1974). În carte, Berlitz susținea că legendara insulă pierdută a Atlantidei ar fi fost implicată în această dispariție. În 2013. Fondul Mondial pentru Natură (WWF) a efectuat un studiu cuprinzător al rutelor de navigație în 2013 și a constatat că Triunghiul Bermudelor nu se află printre primele 10 cele mai periculoase suprafețe de apă din lume pentru navigație.

Triunghiul Bermudelor suportă un trafic zilnic intens, atât pe mare, cât și pe calea aerului. Acesta este una dintre cele mai aglomerate rute maritime din lume. Linia Agony Line trece ocazional prin Triunghiul Bermudelor, inclusiv o perioadă la începutul secolului XX. Linia agonică este un loc de pe suprafața Pământului unde nordul adevărat și nordul magnetic se aliniază, iar declinația magnetică a busolei nu trebuie luată în considerare.

Triunghiul Bermudelor este supus unor frecvente furtuni tropicale și uragane. Curentul Golfului, un curent oceanic puternic cunoscut pentru faptul că provoacă schimbări bruște ale vremii locale, trece prin Triunghiul Bermudelor. Cel mai adânc punct din Atlantic, Milwaukee Deep, este situat în Triunghiul Bermudelor. Șanțul din Puerto Rico atinge o adâncime de 8.380 de picioare la Milwaukee Deep.

Ce nu știm despre Triunghiul Bermudelor:

Nu se cunoaște numărul exact de nave și avioane dispărute în Triunghiul Bermudelor. Cea mai frecventă estimare este de aproximativ 50 de nave și 20 de avioane. Rămășițele multor nave și avioane date dispărute în regiune nu au fost găsite. Nu se știe dacă disparițiile din Triunghiul Bermudelor sunt rezultatul unei erori umane sau al unor fenomene meteorologice.