• Tehnica a fost inventată pentru ca soldații nu facă greșeli care ar putea să le amenințe viața din cauza oboselii.
  • Cu doar 6 săptămâni de practică, poți să adormi în 2 minute, arată studiile

Lipsa somnului poate fi o problemă pentru mulți, iar soldații de pe front au cunoscut acest sentiment cu siguranță. Pentru că odihna este foarte importană în zonele de război, armata SUA a dezvoltat o tehnică militară prin care poți să adormi în doar 2 minute, relatează The Independent.

Tehnica a fost inventată pentru ca soldații să nu facă greșeli care ar putea să le amenințe viața din cauza oboselii.

Iată ce trebuie să faci

Relaxează-ți mușchii feței, inclusiv limba, maxilarul și mușchii din jurul ochilor, apoi lasă-ți umerii în jos cât de mult posibil, fă același lucru atât cu brațul cât și cu mâna, du-i cât de jos se poate. Expiră, relaxându-ți pieptul și picioarele, începând de la coapse și până jos. Acordă-ți 10 secunde încercând să îți limpezești mintea înainte de a te gândi la una dintre cele 3 imagini de mai jos

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
  • Ești întins într-o canoe, pe un lac liniștit, doar cu cerul albastru, senin deasupra ta
  • Ești întins într-un hamac negru din catifea, într-o cameră și este întuneric-beznă
  • Spune-ți „nu te gândi” din nou și din nou timp de 10 secunde

Studiile arată că tehnica funcționează pe 96% din oameni după 6 săptămâni de practică.

Oficialii Departamentului de Sănătate Publică din Marea Britanie recomandă ca o persoană să doarmă în medie în jur de 8 ore pe noapte pentru a funcționa corespunzător .

Lipsa de somn poate face oamenii mai predispuși la afecțiuni medicale, inclusiv obezitate, hipertensiune arterială și boli de inimă

Dacă asta nu merge, expertul Dr. Neil Stanley spune că cel mai important factor când vine vorba de a adormi este să îți liniștești mintea:

“Ca să adormi îți trebuie 3 lucruri: un dormitor propice pentru somn, un corp relaxat și, cel mai important, o minte liniștită. Nu poți să adormi dacă mintea ta aleargă, deci orice poți să faci ca să o calmezi te va ajuta să adormi.”

“Nu este o cale magică ca să faci asta, trebuie să găsești ceea ce funcționează pentru tine, fie că e vorba de citit, o baie caldă, ceai de mușețel, aromaterapie sau să asculți Pink Floyd. Nu contează ce faci atât timp cât te oprește să nu îți mai pese de stresurile din timpul zilei”, mai declară acesta.