• Mai mulți șoferi au apelat la internet pentru sfaturi în legătură cu un mic buton pe care l-au observat pe oglinda retrovizoare – și au fost surprinși să afle ce face cu adevărat.
  • Anumite vehicule au un buton mic, care arată ca un buton de pornire, situat în partea de jos a oglinzii retrovizoare.
  • În ultimii ani, au existat postări pe Reddit, Quora, GTR.co.uk și pe site-ul Mazda, unde utilizatorii au împărtășit butonul „misterios” și au cerut răspunsuri.

Mai mulți șoferi au apelat la internet pentru sfaturi în legătură cu un mic buton pe care l-au observat pe oglinda retrovizoare – și au fost surprinși să afle ce face cu adevărat. Indiferent de cât timp ai mașină, există întotdeauna ceva nou pe care îl poți învăța despre ea – de la un truc pentru a deschide geamurile folosind doar cheile, până la un truc care te ajută să o găsești atunci când o pierzi într-o parcare.

Recent, șoferii au fost uimiți de existența unui buton în unele mașini care dezgheață parbrizul în câteva secunde, iar acum se pare că mai există un alt buton care i-a uimit pe mulți oameni. Anumite vehicule au un buton mic, care arată ca un buton de pornire, situat în partea de jos a oglinzii retrovizoare, iar nmai multe persoane au apelat la internet în speranța de a afla ce anume face acesta.

În ultimii ani, au existat postări pe Reddit, Quora, GTR.co.uk și pe site-ul Mazda, unde utilizatorii au împărtășit butonul „misterios” și au cerut răspunsuri. Pe forumul What Is This de pe Reddit, cineva a întrebat: „La ce folosește acest buton de pe oglinda retrovizoare?”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

La care un alt utilizator a recunoscut că nici el nu avea habar de el, spunând: „Am Jeep-ul meu de aproape patru ani și tot nu am nicio idee despre ce face acest buton… singurul lucru care se întâmplă când apăs pe butonul de pornire este că lumina verde se stinge.”

Oamenii s-au grăbit să îi informeze că butonul este folosit pentru auto-diminuare și că va funcționa doar pe timp de noapte. Potrivit site-ului Mazda, funcția de auto-dimming este „cu adevărat foarte simplă”.

Ei explică: „Atunci când este activată funcția de întunecare automată, oglinda retrovizoare se va întuneca automat pentru a reduce strălucirea farurilor. Există un senzor de lumină din spate care poate detecta când un vehicul din spatele vostru își îndreaptă farurile spre oglinzile voastre. „De fiecare dată când autovehiculul este pornit, funcția de întunecare automată va fi activată.”

Experții au adăugat: „Deși nu va fi nevoie să folosești întotdeauna funcția de întunecare automată, aceasta poate fi extrem de utilă pentru conducerea pe timp de noapte.”

Faptul că ai sau nu acest buton va depinde de marca și modelul mașinii tale. Unele vehicule ar putea avea două butoane, în loc de unul și să aibă atât un comutator „pornit”, cât și unul „oprit”. Utilizatorii au avut reacții amestecate la aflarea funcției butonului, iar o persoană a proclamat „Un alt mare mister al vieții rezolvat”.