• Pe lângă consumul caloric, VR-ul îți oferă distracție în antrenamente.
  • Panait: Studiul trebuie să ia în considerare și calitățile fizice individuale.
  • Studiul arată că sesiunile cu VR duc la aceleași rezultate, dar într-un timp mai scurt.

Știu că de multe timpul te presează și nu ajungi la sala de sport, dar tehnologia este într-o continuă evoluție, iar un nou studiu condus de dr. Ryan Rhodes la Universitatea din Victoria
spune că antrenamentele cu VR ar putea fi mai eficiente ca sesiunile standard de cardio, înot sau box. VR-ul îți oferă diverse medii de lucru dar vine și cu dezavantaje.

Ce avantaje avem atunci când folosim acest VR WORKOUT?

„Locația ar fi un avantaj. Te poți conecta de oriunde cu foarte multe persoane din toată lumea și, de asemenea, rapiditatea cu care te poți mișca. Dar bineînțeles că pot fi și mai multe dezavantaje, pentru că ei nu au luat în calcul sănătatea mintală, empatia pe care o are un antrenor sau conexiunea pe care o ai cu lumea de la sală”, a explicat Iulian Panait, antrenor personal și instructor de fitness.

Putem visa ca în viitor, această tehnologie să ajungă să fie mai mult decât favorabilă, chiar și practică? Există un scenariu posibil?

„Bineînțeles că există și probabil că foarte multe persoane vor folosi asta din lipsă de timp, din lipsă de spațiu, dar, eu cred că această izolare și această lipsă de empatie care este din ce în ce mai dezvoltată în lumea noastră, cu atât mai mult o să se agraveze. Recomandarea mea personală este ca momentan să o evităm, să o folosim cât mai puțin sau la necesitatea cu adevărat maximă”, a adăugat Iulian Panait.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și