Studiu: Cafeaua nu creşte riscul de aritmii cardiace. Câtă cafea recomandă medicii să bei

Dimineața începe cu o ceașcă de cafea care îți încântă atât gustul, cât și inima. O echipă de cercetători de la UC San Francisco a investigat relația posibilă dintre consumul moderat de cafea și riscul de aritmii cardiace.

În urma studiului, nu s-au observat dovezi ale unui risc crescut de aritmii la participanții predispuși genetic să metabolizeze cofeina în mod diferit.

Andra Marin are 28 de ani și îți spune că obișnuiește să consume în mod regulat cafea.

„Până în momentul de față nu am avut nicio problemă de sănătate în legătură cu asta. Sunt cu toate analizele la zi care sunt foarte ok și obișnuiesc să-mi fac controale periodice. Dar, pe lângă asta, încerc să beau cafea moderat, o ceașcă de cafea în fiecare zi, la care adaug lapte”, spune Andra.

Studiul reprezintă cel mai amplu experiment din acest domeniu realizat până acum. Acesta a cuprins peste 380.000 de consumatori de cafea, cu o vârstă medie de 56 de ani. Peste 50% dintre participanți au fost femei.

Medicul cardiolog Petriș Antoniu îți spune că este în regulă să consumi 3-4 cești de cafea pe zi pentru a reduce riscul cardiovascular.

„Acest consum are efect antiinflaamator. Cafeaua are efect în diabetul zaharat tip 2, reduce riscul în Alzheimrer. Riscul de accident vascular cerebral iarăși îl reduce și per total reduce riscul cardiovascular global”, a spus medicul.

Fiecare cană zilnică de cafea consumată și analizată la câteva sute de mii de persoane a fost asociată cu un risc cu 3% mai mic de apariție a oricărei aritmii sau alte afecțiuni cardiace, pe o perioada de 4 ani. Medicul îți recomandă să bei cafea la filtru dacă ai colesterolul crescut.

Exit mobile version