- Convingerile pe care societatea le are despre comunitatea LGBTQ+ se fac remarcate și în ceea ce privește relațiile care există între părinții și copiii care sunt încadrați în această categorie.
- Majoritatea adulților copii au încercat să aibă discuții cu părinții lor atunci când apare un conflict legat de identitatea lor sexuală.
- Unii părinți au mărturisit că au devenit mai deschiși și mai toleranți în ceea ce privește orientarea sexuală a copiilor lor.
Convingerile pe care societatea le are despre comunitatea LGBTQ+ se fac remarcate și în ceea ce privește relațiile care există între părinții și copiii care sunt încadrați în această categorie.
De cele mai multe ori, conflictele apar în momentul în care copiii, ajunși adulți, nu îndeplinesc așteptările în ceea ce privește diferitele domenii, precum educația și stilul de viață. Cu toate acestea, atunci când copilul face parte din comunitatea LGBTQ+, poate lua naștere un conflict intergenerațional între copiii adulți și părinți.
Conform National Elf Service, cercetările care explorează relațiile dintre un copil adult cu o orientare sexuală diferită decât cea larg acceptată și părintele său sunt abia la început. Studiul lui Reczek și Bosley-Smith, lansat anul trecut, este primul de acest fel care a evaluat modul în care adulții LGBTQ+ mențin legătura părinte-copil în timp ce au de-a face cu respingere din partea celor care le-au dat naștere.
Adulții copii din comunitatea LGBTQ+ au încercat să aibă discuții cu părinții despre orientarea lor sexuală
În urma cercetărilor, s-a ajuns la concluzia că majoritatea adulților copii ce au luat parte la acest studiu (44 din cei 76 de adulți LGBTQ+) au încercat să aibă discuții cu părinții lor atunci când apare un conflict legat de identitatea lor sexuală.
Aceștia au subliniat faptul că este „normal” să ai un partener de același sex, dar și faptul că persoanele care sunt homosexuale nu trec prin nicio „fază”.
Mai mult decât atât, unii părinți au mărturisit că au devenit mai deschiși și mai toleranți în ceea ce privește orientarea sexuală a copiilor lor din momentul în care au apelat la ajutor de specialitate din partea unui terapeut.