• Consumul zilnic de flavanoli în cantitatea de 500 mg a fost asociat cu beneficii pentru memoria arată un studiu realizat de cercetătorii de la universitățile Harvard și Columbia.
  • Acești compuși se găsesc în ciocolata neagră, mere, fructe de pădure și ceai verde.
  • Au fost observate îmbunătățiri semnificative ale memoriei, în special la participanții cu o dietă săracă în flavanoli la începutul studiului.

Consumul zilnic de flavanoli în cantitatea de 500 mg a fost asociat cu beneficii pentru memoria arată un studiu realizat de cercetătorii de la universitățile Harvard și Columbia. Acești compuși se găsesc în ciocolata neagră, mere, fructe de pădure și ceai verde, scrie Daily Mail.

Oamenii de știință au observat că aceste beneficii pot fi obținute și prin alimentație adecvată, precum consumul de ceai, ciocolată neagră, fructe de pădure și mere, care au aproximativ 500 mg de flavanoli. Studiul a implicat peste 3.500 de adulți cu vârsta medie de 70 de ani, care au primit fie un supliment zilnic de 500 mg de flavanoli, fie un placebo, timp de trei ani.

Au fost observate îmbunătățiri semnificative ale memoriei, în special la participanții cu o dietă săracă în flavanoli la începutul studiului. Cu toate acestea, este important de menționat că flavanolii nu au avut niciun efect asupra persoanelor care nu aveau o deficiență inițială.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Desigur, există opinii diferite în rândul experților, unii subliniind potențialul utilizării dietei sau suplimentelor bogate în flavanoli pentru îmbunătățirea funcției cognitive la adulții în vârstă, în timp ce alții apreciază că rezultatele nu sunt concludente. Este de menționat că studiul a fost finanțat de Mars, producător de produse pe bază de flavanoli de cacao.

Citește și