• Britanicii nu se consideră „bătrâni” decât după ce împlinesc 76 de ani, potrivit unui nou studiu.
  • Cercetarea realizată în rândul persoanelor de peste 60 de ani a constatat că, deși se află la apusul vieții, „bătrânii” se simt în medie cu 13,5 ani mai tineri.
  • Dintre cei care au participat la studiu, aproape nouă din zece (88%) au declarat că se simt „tineri la suflet”

Britanicii nu se consideră „bătrâni” decât după ce împlinesc 76 de ani, potrivit unui nou studiu care a dezvăluit și secretele care îi ajută să se simtă veșnic tineri. Cercetarea realizată în rândul persoanelor de peste 60 de ani a constatat că, deși se află la apusul vieții, „bătrânii” se simt în medie cu 13,5 ani mai tineri.

Dintre cei care au participat la studiu, aproape nouă din zece (88%) au declarat că se simt „tineri la suflet” – în special „baby-boomerii” bucurând-se viața, 12% adoptând YOLO (You Only Live Once) ca mantra a lor, scrie Indy100.

În plus, studiul realizat de TUI, la care au participat 1.000 de persoane, a constatat că aproape unul din 10 britanici în vârstă se bucură de o nouă șansă la viață în „anii de aur”, care au început la vârsta de 60 de ani.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ce îi menține tineri?

La această întrebare, participanții au spus că printre factorii care îi determină să rămână tineri se numără nepoții (40 la sută), exercițiile fizice (37 la sută) și petrecerea timpului cu persoane mai tinere (32 la sută).

Alte chei activități care îi ajută să se simtă tineri sunt muzică modernă (26%) și menținerea la curent cu cei dragi și cu știrile generale pe rețelele de socializare (14 la sută).

Mai mult, cercetarea a descoperit că majoritatea participanților au luat parte în ultimul deceniu la activități cu adrenalină, cum ar fi concerte live, călărit, mersul pe motocicletă și mersul pe scaunul pasagerului pe motocicletă.

De asemenea, mersul pe bicicletă de munte a intrat pe listă. De fapt, 32% dintre ei se consideră încă „amatori de senzații tari”.

Interesant este faptul că activitățile acvatice joacă un rol important în aceste aventuri, cum ar fi scufundările sau vizitarea unui parc acvatic.

Dar sondajul a mai relevat că 25 la sută dintre britanicii seniori nu au coborât niciodată pe un tobogan de apă – lucru pe care TUI intenționează să îl schimbe.

Într-un efort de a sărbători „bătrânii de aur” și tendința lor aventuroasă, compania oferă unui norocos „First Time Senior Slider” un concediu de familie în Turcia în luna iulie – unde va avea ocazia să coboare pentru prima dată pe un tobogan de apă.

Citește și: