• Un nou concept va fi dezvoltat de startup-ul britanic SolarBotanic Trees.
  • Scopul proiectului este să ofere o soluție ecologică pentru încărcarea vehiculelor electrice.
  • Acesta este menit să contribuie la tranziția energetică de la combustibilii fosili la energiile regenerabile.

Amplasarea panourilor solare în parcări este din ce în ce mai frecventă. De obicei, aceste panouri sunt montate sub formă de copertine solare, astfel încât oferă adăpost, dar și energie electrică, scrie CNN. „Copacii electrici”, care au o înățime de șapte metri, ar putea ajunge în curând în parcările și centrele comerciale din Marea Britanie.

Structurile, care vor capta energia solară prin intermediul unor „frunze” nano-fotovoltaice, au fost concepute de startup-ul britanic SolarBotanic Trees ca sursă de energie pentru încărcarea vehiculelor electrice. Compania a finalizat recent un prototip al dispozitivului, iar acum dorește să construiască și să testeze o versiune în mărime naturală, înainte de a începe producția comercială la sfârșitul anului.

Copacii SolarBotanic vor costa probabil între 22.000 și 30.000 de dolari. Aceștia vor avea o capacitate de generare a energiei de cinci kilowați. Firma a strâns 420.000 de dolari și intenționează să demareze o rundă de finanțare la sfârșitul anului, după testarea prototipului la scară reală. Până în 2025, Shelley vrea să construiască cel puțin 1.000 de copaci pe an.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

De asemenea, soarele poate fi folosit pentru a alimenta vehiculele electrice în timpul mersului. Lightyear 0, a cărui producție a început în 2022, are panouri solare curbate în acoperiș, capotă și portbagaj, care alimentează bateria electrică în timpul condusului.

Compania va construi primii copaci în Marea Britanie, spune Shelley, înainte de a căuta să se extindă în Europa și America de Nord. Comitetul pentru schimbări climatice din Marea Britanie estimează că vor fi necesare 325.000 de puncte de încărcare până în 2032 pentru a sprijini flota electrică în creștere.

Citește și