• Muzeul Gropius Bau prezintă expoziția ,,Rainbow Serpent” realizată de artistul Daniel Boyd.
  • Muzeul Altes a fost inaugurat în 1840 și este una dintre cele mai importante clădiri cu arhitectură neoclasică.
  • Muzeul Neues deține o colecție de peste 9000 de antichități, cea mai cunoscută fiind Bustul Reginei Nefertiti.

Berlinul este cunoscut la nivel mondial pentru accentul pe care îl pune pe cultură, fie că e vorba de expoziții private, artă contemporană sau antică, un factor important fiind istoria zbuciumată prin care Berlinul a trecut. Care e muzeul pe care trebuie să îl pui pe listă în viitoarea ta călătorie? Îți poți alege din lista de mai jos.

Muzeul Evreiesc îmbină tradiționalul și contemporanul

Muzeul Evreiesc este cel mai potrivit pentru a începe datorită modului cronologic de prezentare a evenimentelor prin care au fost afectați evreii dar și oamenii de etnie romă în perioada nazismului. Totuși muzeul Evreiesc prezintă și expoziții ale artiștilor contemporani precum Maya Schweizer care a dezvoltat instalația video ,,Sans Histoire”, instalație ce a câștigat Dagesh Art Award 2023.

Daniel Boyd îți prezintă istoria Australiei la Gropius Bau

Muzeul Gropius Bau prezintă expoziția „Rainbow Serpent”, semnată de Daniel Boyd. Prezintă partea întunecată a istoriei Australiei, exponatele au fost realizate atât prin pictură, instalații video, dar și programe prin care vizitatorii pot interacționa cu acestea.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Muzeul Neues, de la ruină la unul dintre cele mai complexe muzee de istorie din Europa

Dacă ești pasionat de istorie, atunci trebuie să treci și pe la Insula Muzeelor. Denumirea provine de la un ansamblu de 5 muzee: Neues, Altes, Bode, Pergamon și Galeria Națională Alte.

Muzeul Neues prezintă o colecție de peste 9000 de artefacte egiptene, printre care se numără și Bustul Reginei Nefertiti. În perioada celui de-Al Doilea Război Mondial acesta a suferit daune semnificative, în special în partea sudică. Totuși, în 1986, după căderea zidului de la Berlin și reunificarea Germaniei, s-a reînceput construcția, urmând să fie redeschis în anul 2009. Neues are și câte o secțiune pentru Grecia, Roma, dar și o cameră dedicată mitologiei.

Galeria Națională Alte are o vastă colecție de tablouri ce aparțin stilurilor neoclasice, romantice, biedermeier, impresionism, dar și modernismului. Cele mai cunoscute opere aparțin lui Claude Monet, Johan Christian Dahl, Josef Danhauser, Eduard Magnus și Adolph von Henzel.

Citește și: