• Sculptura „Spider”, a lui Louise Bourgeois, va fi scoasă la licitație de către Sotheby’s, New York.
  • Lucrarea, cu o înălțime de peste 3 metri și un diametru de peste 3,5 metri, este de așteptat să aducă între 30 și 40 de milioane de dolari.
  • Actualul „Spider” va fi expus la sediul Sotheby’s din New York pe 6 mai, înainte de vândut.

Un colecționar ar putea să pună mâna pe una dintre cele mai faimoase sculpturi contemporane luna viitoare, când faimoasa sculptură „Spider” al lui Louise Bourgeois va fi scoasă la licitație la Sotheby’s din New York, scrie CNN.

Lucrarea, cu o înălțime de peste 3 metri și un diametru de peste 3,5 metri, este de așteptat să fie vândută cu o suma de 30 și 40 de milioane de dolari – ceea ce înseamnă că este foarte probabil să doboare cel puțin un record de licitație, dacă nu chiar mai multe.

Dacă lucrarea va atinge estimarea minimă, după ce se iau în calcul taxele Sotheby’s, ar deveni probabil cea mai scumpă lucrare a artistei la licitație, depășind un alt „Spider” al lui Bourgeois, care s-a vândut cu 28 de milioane de dolari (32,1 milioane de dolari cu taxe) la Christie’s în mai 2019.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Dacă se va vinde la sau peste estimare, actualul „Spider” ar putea atinge recordul pentru cea mai scumpă lucrare a unei femei artist la licitație. Recordul este deținut în prezent de suma de 44,4 milioane de dolari (cu taxe) pe care moștenitoarea Walmart Alice Walton de la Crystal Bridges Museum din Bentonville, Arkansas, l-a plătit pentru pictura „Jimson Weed” a Georgiei O’Keeffe în 2014.

Actualul „Spider” va fi expus la sediul Sotheby’s din New York pe 6 mai, înainte de a fi vândut în cadrul licitație de artă contemporană a casei, pe 18 mai. În cadrul aceleiași vânzări va fi prezentată o lucrare la scară mare la fel de austeră a lui Jean-Michel Basquiat, „Now’s the Time”, care se așteaptă să fie vândută cu peste 30 de milioane de dolari.

Citește și