• Un nou studiu spune că durata de atenție a copiilor din școlile primare este „mai scurtă ca niciodată” după pandemie.
  • 84% dintre profesorii de scoală primară cred că durata de atenție a copiilor din învățământul primar este „mai scurtă ca niciodată”.
  • Unul din cinci profesori spune că alocă în medie mai puțin de 10 minute pentru fiecare activitate în parte pentru a-i menține atenți pe cei mici.

Un nou studiu spune că durata de atenție a copiilor din școlile primare este „mai scurtă ca niciodată”  după pandemie, ceea ce îi obligă pe profesori să petreacă mai puțin de 10 minute pentru fiecare activitate pentru a menține atenția elevilor, scrie The Independent.

Un sondaj efectuat în rândul a 504 profesori din școli primare și preșcolari din Anglia arată că 84% dintre aceștia cred că durata de atenție a copiilor din învățământul primar este „mai scurtă ca niciodată” după pandemie. Unul din cinci profesori spune că alocă în medie mai puțin de 10 minute pentru fiecare activitate în parte pentru a-i menține atenți pe cei mici.

„Natura mereu în mișcare a site-urilor de social media”, cum ar fi TikTok, a afectat negativ capacitatea de atenție a elevilor, au spus 85 la sută dintre profesorii intervievați în cadrul sondajului.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Citește și: