VIDEO. Mike Pence publică un videoclip prin care își anunță candidatura la prezidențialele americane din 2024

  • Fostul vicepreședinte Mike Pence a anunțat miercuri că va candida la președinție, pregătindu-se să lupte pentru nominalizarea republicană cu fostul său șef, Donald Trump.
  • Într-un videoclip de lansare publicat înainte de începerea campaniei sale în cursul zilei în Iowa, Pence se prezintă ca un republican Reagan care încearcă să readucă America la principiile conservatoare.
  • Pence susține în videoclip – care nu îl menționează pe Trump și nu prezintă nicio imagine a fostului președinte – că „vremuri diferite cer o conducere diferită”.

Fostul vicepreședinte Mike Pence a anunțat miercuri că va candida la președinție, pregătindu-se să lupte pentru nominalizarea republicană cu fostul său șef, Donald Trump, scrie CNN.

Într-un videoclip de lansare publicat înainte de începerea campaniei sale în cursul zilei în Iowa, Pence se prezintă ca un republican Reagan care încearcă să readucă America la principiile conservatoare.

Candidatura prezidențială a lui Pence îl plasează într-o poziție unică, deoarece devine primul vicepreședinte din istoria modernă care îl provoacă pe vechiul său șef, care este actualul favorit pentru nominalizarea republicană din 2024. Deși a fost un secund loial al lui Trump, Pence s-a despărțit de acesta prin refuzul de a anula rezultatele alegerilor din 2020 și prin faptul că a prezidat certificarea de către Congres a victoriei lui Joe Biden la 6 ianuarie 2021.

Pence susține în videoclip – care nu îl menționează pe Trump și nu prezintă nicio imagine a fostului președinte – că „vremuri diferite cer o conducere diferită”.

Citește și: