• Fostul vicepreședinte al SUA, Mike Pence, a depus oficial candidatura pentru a se alătura unui grup din ce în ce mai aglomerat de republicani care candidează pentru președinție.
  • Fostul guvernator și congresman al Indianei a fost un adjunct loial lui Trump de-a lungul celor patru ani de mandat.
  • Pence, în vârstă de 63 de ani, o să-și lanseze oficial campania cu un videoclip și un discurs ce o să aibă loc miercuri.

Mike Pence intră oficial în cursa prezidențială a SUA din 2024, înfruntându-se cu fostul șef Donald Trump, declară BBC. Alături de fostul său șef Donald Trump, sunt prezenți o mulțime de alți candidați, inclusiv guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, pentru nominalizarea partidului republican.

Site-ul web al Comisiei Electorale Federale îl arată pe Pence și comitetul său de campanie, cu sediul în Carmel, Indiana, care se înregistrează oficial astăzi. Fostul vicepreședinte va anunța public oferta miercuri la Des Moines, Iowa.

Democrații l-au întâmpinat pe Mike Pence la cursa prezidențială

Comitetul Național Democrat nu vrea ca alegătorii să uite de politicile pe care le-a susținut în calitate de vicepreședinte, guvernator al Indianei și membru al casa Reprezentantilor. Președintele DNC, Jaime Harrison, a spus câteva cuvinte despre Pence, acum că se află oficial în campanie:

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„El a fost membru al Tea Party-ului extrem, înainte să fie cool și nu a s-a oprit acolo. Pence a promovat o agendă extremă în Congres și statul din Indiana înainte de a deveni membrul de la MAGA al lui Donald Trump timp de patru ani. Ulterior, a făcut campanie pentru alegerile de anul trecut. Acum, el promite că va duce agenda Trump-Pence și mai departe, conducând acuzația pentru interzicerea națională a avortului, tăierea Medicare și încetarea asigurării sociale.„

Relația pe care o are cu Trump

Pence, în vârstă de 63 de ani, o să-și lanseze oficial campania cu un videoclip și un discurs ce o să aibă loc miercuri. Fostul guvernator și congresman al Indianei a fost un adjunct loial lui Trump de-a lungul celor patru ani de mandat. Trump l-a făcut presiuni lui Pence să anuleze victoria electorală a lui Joe Biden, când a prezidat certificarea rezultatelor în Congres.

El a refuzat, stârnind furia susținătorilor lui Trump, dintre care unii au fost auziți scandând „spânzură-l pe Mike Pence” în timp ce au luat cu asalt holurile Congresului. Fostul vicepreședinte a spus în martie că încurajarea lui Trump „a pus în pericol familia mea și pe toți cei de la Capitoliu în acea zi”.

Citește și: