- Alimentele ultra-procesate (UPF) reprezintă minim 20% din dieta zilnică.
- Imperial College London a analizat obiceiurile alimentare a 200.000 oameni.
- În cazul vegetarienilor, consumul de UPF este cu 3% mai mare.
- Alimentele ultra-procesate includ carnea procesată, biscuiții sau chipsurile.
- Consumul de UPF este asociat cu riscuri crescute de obezitate, boli de inimă, cancer.
- Studiul subliniază necesitatea unor politici alimentare.
Expresia „ești ceea ce mănânci” căpătă o nouă conotație pentru vegetarieni. Asta pentru că răspunsul ar fi: alimente ultra procesate. Un studiu realizat de Imperial College London pe 200 de mii de persoane vine cu o concluzie clară: persoanele vegetariene consumă cu 3% mai multe alimente ultra procesate decât cei care includ în dietă carnea.
O altă concluzie îngrijorătoare: consumul de alimente ultra procesate reprezintă mai bine de 20% din dieta zilnică, indiferent de dieta participanților la analiză. Alimentele ultra procesare conțin niveluri ridicate de grăsimi saturate, sare și zahăr, precum și aditivi. Lucru care micșorează porția de alimente mai nutritive, spun experții. Printre aceste tipuri de alimente găsim înghețata, carnea procesată, biscuiții, chipsurile sau pâinea produsă în masă. Aceste obiceiuri numai bune nu sunt: consumul de alimente ultra procesate este asociat cu riscuri crescute de obezitate, boli de inimă sau cancer.