• Sexul regulat protejează organismul împotriva îmbătrânirii și poate reduce riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord cu până la 50%.
  • Pe lângă plăcere, beneficiile actului sexual includ reducerea stresului, întărirea sistemului imunitar și normalizarea tensiunii arteriale.
  • Activitatea sexuală eliberează endorfine și alți hormoni care acționează ca niște „santinele” în organism împotriva condițiilor stresante.

Sexul regulat protejează organismul împotriva îmbătrânirii și poate reduce riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord cu până la 50%. Pe lângă plăcere, beneficiile actului sexual includ reducerea stresului, întărirea sistemului imunitar și normalizarea tensiunii arteriale.

Asociația Americană a Inimii a publicat rezultatele care arată că bărbații cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani care fac sex de cel puțin două ori pe săptămână au de două ori mai multe șanse de a dezvolta boli de inimă, comparativ cu colegii lor care fac sex o dată pe săptămână, informează Trud.

Într-un studiu realizat în Arizona, care a urmărit 58 de femei de vârstă mijlocie, au fost raportate niveluri mult mai scăzute de stres și de dispoziție negativă după o relație intimă fizică. Cercetătorii au remarcat că aceste rezultate nu au fost găsite atunci când femeile au avut orgasme fără partener, respectiv – și partenerii lor, dar fără relații sexuale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Activitatea sexuală eliberează endorfine și alți hormoni care acționează ca niște „santinele” în organism împotriva condițiilor stresante și mențin tonusul cardiac în condiții excelente timp de ore întregi.

Problema pe care medicii o raportează este că, în condiții de stres sistemic, organismul răspunde cu o slăbire a libidoului. Iar calea de ieșire este din nou sexul, pentru a putea regla nivelul de estrogen și testosteron din organism. Acești hormoni sunt cei care influențează apariția bolilor de inimă și, în cazuri nu foarte rare, sunt vinovați de apariția osteoporozei.

După orgasm, se eliberează și hormonul prolactină, care, la rândul său, este responsabil pentru senzația de relaxare și somnolență. Aceasta, la rândul său, îmbunătățește somnul și are un efect pozitiv asupra tonusului general. Înainte de a lua aspirina, încercați să aveți un orgasm”, spun medicii. S-a demonstrat că sexul este un instrument natural împotriva blocării durerii. Inclusiv rigiditatea cronică a spatelui și a picioarelor. Relațiile sexuale regulate reduc semnificativ crampele menstruale la femei, au un efect calmant asupra durerilor artritice.