STUDIU. Sexul la vârsta a doua: Ce beneficii are după 45-50 de ani 

Sursa Foto: HEPTA
  • Sexul nu este recomandat doar tinerilor, având în vedere că are o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar acestea pot chiar să sporească pe măsură ce înaintăm în vârstă, potrivit oamenilor de știință.
  • Se știe că oamenii care fac mai mult sex sunt fericiți.
  • Potrivit unui alt studiu, cuplurile care fac sex de cel puțin trei ori pe săptămână arată cu 10 ani mai tinere decât cuplurile care sunt mai puțin active sexual.

O viaţă sexuală sănătoasă este bună pentru toate vârstele, iar ceea mai recentă confirmare vine dintr-un studiu al Universităţii Anglia Ruskin din Anglia (Cambridge), publicat în revista Sexual Medicine.

Cercetătorii au analizat date de la 6.879 de adulţi cu o vârstă medie de 65 de ani. Bărbaţii şi femeile care au declarat că au făcut sex cu partenerul lor în ultimele 12 luni au obţinut un scor mai mare la capitolul bunăstare generală decât colegii care nu au avut relaţii intime.

Cercetările anterioare au sugerat că relaţiile sexuale frecvente sunt asociate cu o serie de beneficii pentru bunăstarea psihologică şi fiziologică”, a spus Lee Smith, şeful studiului, „cu o mai bună calitate a vieţii şi sănătate mintală şi un risc mai scăzut pentru unele tumori şi evenimente coronariene fatale”.

Potrivit autorilor studiului, femeile şi bărbaţii după 60 de ani au moduri diferite de a experimenta sexualitatea: pentru primii ingredientele sănătăţii sunt în principal răsfăţ şi tandreţe, cei din urmă beneficiază de beneficii psiho-fizice de pe urma actului sexual complet.