• Sute de pasageri sunt blocaţi pe un vas de croazieră care pluteşte în largul coastelor australiene din cauza unei ciuperci descoperite pe corpul navei.
  • Departamentul de pescuit al Australiei a declarat că ciuperca este „potenţial dăunătoare”.
  • Oficialii au mai spus că fuselajul navei trebuie să fie curăţat înainte de a intra în ţară pentru a evita „transportul de organisme marine dăunătoare” în apele australiene.

Sute de pasageri sunt blocaţi pe un vas de croazieră care pluteşte în largul coastelor australiene din cauza unei ciuperci descoperite pe corpul navei.

Sute de pasageri au rămas blocaţi pe un vas de croazieră care pluteşte în largul coastelor australiene, după ce s-a descoperit o ciupercă care creştea pe corpul navei. Navei Viking Orion i s-a refuzat permisiunea de a acosta în portul Adelaide, potrivit BBC.

Departamentul de pescuit al Australiei a declarat că ciuperca este „potenţial dăunătoare”. Oficialii au mai spus că fuselajul navei trebuie să fie curăţat înainte de a intra în ţară pentru a evita „transportul de organisme marine dăunătoare” în apele australiene.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

„Scafandrii profesionişti au fost angajaţi direct de către linia/agentul navei pentru a curăţa corpul navei în timp ce se afla la ancoră în afara apelor australiene” , a adăugat departamentul.

De asemenea, navei i-ar fi fost refuzată permisiunea de a acosta la Christchurch, Dunedin şi Hobart. Un pasager a scris pe Twitter că peste 800 de oaspeţi au rămas la bord, mulţi dintre ei fiind „supăraţi şi furioşi” din cauza „neglijenţei” companiei.

Nava cu 14 punţi şi 930 de persoane care a fost construită în 2018 ar fi aruncat ancora la aproximativ 17 mile de coastă.

Operatorul Viking a recunoscut incidentul şi a anunţat că acest lucru a făcut ca nava să „rateze mai multe opriri pe acest itinerar„. Nava ar trebui să plece spre oraşul Melbourne în următoarele ore, unde va acosta pe 2 ianuarie. Compania a prezentat scuze călătorilor şi va oferi despăgubiri celor afectaţi.