• Primăria Capitalei anunţă deschiderea Târgului de Crăciun Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, duminică, 20 noiembrie, începând cu ora 10.00.
  • Intrarea este liberă.
  • La târg vor fi căsuţe din lemn cu produse realizate de meşteşugari, artişti plastici şi artizani, mâncare tradiţională, parc de distracţii cu patinoar, carusel, roată panoramică, concerte și altele.

Primăria Capitalei anunţă deschiderea Târgului de Crăciun Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, duminică, în 20 noiembrie, începând cu ora 10.00.

Târgul de Crăciun Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, rămâne deschis până pe 26 decembrie, potrivit Primăriei Capitalei, de luni până vineri, în intervalul orar 12:00-23:00, iar sâmbăta şi duminica în intervalul 10:00-23:00.

Intrarea este liberă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
TAYLOR SWIFT BATE RECORDURILE SPOTIFY
TIKTOK AR PUTEA FI INTERZIS ÎN SUA PÂNĂ ÎN 2025
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT

La târg vor fi căsuţe din lemn cu produse realizate de meşteşugari, artişti plastici şi artizani, mâncare tradiţională, parc de distracţii cu patinoar, carusel, roată panoramică, concerte, spectacole de weekend, street food, zone destinate activităţilor pentru copii şi, nu în ultimul rând, întâlniri magice cu Moş Crăciun.

Târgul va avea mai multe zone tematice: zona cumpărăturilor de Crăciun găzduieşte peste 80 de căsuţe de lemn, de unde bucureştenii pot alege dintre jucării, suveniruri tradiţionale, cadouri de sezon. Vor fi şi produse realizate de meşteşugari, artişti plastici, artizani şi creatori autohtoni – de la globuri din sticlă pictate manual, ornamente pentru brad, accesorii şi bijuterii, până la produse din ceramică din Horezu, Corund şi Baia Mare, ii, icoane şi obiecte realizate din lemn cioplit. De asemenea, nu va lipsi mâncarea tradiţională.

În zona de street food vor fi nelipsiţi burgerii, cârnaţii la grătar şi dulciurile oferite de cele 16 food-trucks.Printre cele mai vizitate destinaţii ale Târgului, zona parcului de distracţii promite să fie pe gustul tuturor cu plimbări pe gheaţă la patinoar, cu privelişti instagramabile în roata panoramică şi călătorii amuzante în caruselul colorat.

O surpriză pentru iubitorii fotbalului

Totodată, Târgul de Crăciun Bucureşti propune anul acesta o componentă specială cu în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, vor putea fi transmise competiţiile Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

De asemenea, începând cu mini-vacanţa din 30 noiembrie – 4 decembrie, programul Târgului de Crăciun va fi completat cu concertele de weekend, din zona de spectacole. Timp de patru weekenduri, dar şi de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, pe scena din faţa Palatului Parlamentului, bucureştenii vor asculta live colinde şi cântece tradiţionale şi vor asista la spectacole cu datini de Crăciun.

Pe 30 noiembrie, la Târgul de Crăciun, începutul calendaristic al iernii va fi marcat prin momente artistice speciale precum şi prin aprinderea luminiţelor din bradul festiv. Piaţa Constituţiei devine cadru de poveste cu zona lui Moş Crăciun, unde cei mici se întâlnesc cu spiriduşi, pot transmite scrisori către Moş Crăciun sau îl pot întâlni în persoană la Căsuţa lui Moş Crăciun.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, se va restricţiona traficul rutier, banda 1 de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei. Totodată, în perioada 19 noiembrie – 27 decembrie, vor fi amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Piaţa Constituţiei: două pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, şi una dinspre Bulevardul Unirii, pe latura aferentă Ministerului de Finanţe.

Târgul de Crăciun al municipiului Bucureşti este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al municipiului Bucureşti.