• Piețele se vor desfășura în perioada 26 noiembrie – 6 ianuarie 2023 Piața Orașului Vechi și Piața Wenceslas.
  • Brussels Winter Wonders se va desfășura în perioada 25 noiembrie – 1 ianuarie 2023.
  • Piața de Crăciun de la Strasbourg începe în perioada 25 noiembrie – 24 decembrie.

Deși te bucuri de o lună frumoasă de noiembrie, spiritul Crăciunului începe să fie simțit în marile piețe Europene care au devenit de-a lungul timpului adevărate atracții turistice.

Mihaela Gîrbea, editor Aleph News îți spune mai multe.

Viena, Austria

18 noiembrie – 26 decembrie 2022

Se anunță deschiderea Târgului de Crăciun de la Viena pe 18 noiembrie. Un târg care a început în decembrie 1298, iar de aici tradiția s-a răspândit de-a lungul secolelor în întreaga lume.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Evenimentul, cunoscut și sub numele de Târgul de Crăciun Vienez de Vis de anul acesta promite zone mai mari dedicate vizitatorilor mai tineri, inclusiv un patinoar pentru copii. Celebrul Copac al Inimilor, un arțar uriaș împodobit cu sute de inimi strălucitoare este unul dintre elementele favorite ale vizitatorilor și o oportunitate grozavă de fotografie. Iar 150 de tarabe te așteaptă cu delicii gustoase de la cârnați austrieci și prăjituri din turtă dulce în compania unui punch de casă.

Piața de Crăciun din Basel, Elveția este cea mai mare și, probabil, cea mai bună din jur cu o atmosferă incredibilă în acestă perioadă a anului. Aproape 200 de tarabe decorate fabulos care vând condimente, decorațiuni și lumânări de Crăciun. Atracțiile pentru familii includ pădurea de basm de Crăciun de la Munsterplatz, cu activități precum decorarea lumânărilor, un atelier de vedete și un tren festiv.

Praga, Republica Cehă

26 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023

La Praga festivitățile de sărbători nu lipsesc din întreg orașul. Poți vizita Piața Orașului Vechi și Piața Wenceslas. Din fericire, acestea sunt la doar câteva minute de mers pe jos, așa că le pot vizita cu ușurință pe ambele într-o zi.

În Piața Orașului vechi te așteaptă cu spectacole live, spectacole de dans și ateliere de creație, în timp ce Piața Wenceslas este excelentă pentru cadouri făcute manual și deliciile localnicilor, cum ar fi klobasa (cârnătul ceh) și vinul fiert.

Bruxelles-ul prinde viață în perioada Crăciunului datorită Winter Wonders, care seamănă mai mult cu un festival decât cu o piață. Spectacole de lumini și sunet, patinaj și plimbările cu terenul sunt printre activitățile de care te poți bucura. Iar peste 200 de cabane servesc glühwein, beri belgiene și vafe în timpe ce poți admira imensul brad de Crăciun ridicat în Grand Place.

Strasbourg, Franța

25 noiembrie – 26 decembrie 2022

Una dintre cele mai vechi piețe de Crăciun din Europa, Strasbourg a început în 1570. Piața extrem de populară Grande Île luminează orașul cu mii de lumini sclipitoare de Crăciun și ornamente festive.

Poți vizita Place Klebe care este probabil cel mai popular loc datorită Marelui Pom de Crăciun expus și mai mult te poți plimba pe aleile înguste și piețele frumoase ale orașului” .