• Cercetările privind consilierea matrimonială au arătat că majoritatea cuplurilor încearcă să rezolve singure problema înainte de a cere ajutorul unui terapeut.
  • Bărbații și femeile căsătorite par să se plângă de căsnicia lor într-un mod complet diferit.
  • Femeile sunt mai preocupate decât bărbații de intimitatea sexuală, de creșterea copiilor sau lipsa de comunicare.

Cercetările privind consilierea matrimonială au arătat că majoritatea cuplurilor încearcă să rezolve singure problema înainte de a cere ajutorul unui terapeut. De obicei, durează câțiva ani până când se decid să caute ajutor profesional. Desigur, ei caută ajutor pentru a-și salva căsnicia, dar după ce au consultat un consilier, bărbații și femeile căsătorite par să se plângă de căsnicia lor într-un mod complet diferit.

Potrivit YourTango, un studiu recent a analizat motivele pentru care se apelează la consiliere matrimonială și eficiența acesteia. Acesta a arătat că femeile sunt mai preocupate decât bărbații de intimitatea sexuală, de creșterea copiilor, de gelozie, de lipsa de comunicare, de pierderea încrederii și de stresul din afara relației ca factori care au dus la probleme, iar apoi merg la un terapeut matrimonial.

Patru experți în relații au evidențiat cele mai frecvente plângeri pe care le aud de la femeile care vin la consiliere matrimonială. S-ar putea să vă recunoașteți în una dintre ele, iar dacă da, este important să abordați problema cât mai curând posibil, astfel încât să nu aibă un impact de durată asupra relației voastre.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Căsătoria noastră este veche și plictisitoare”

Deși schimbarea face parte din viața noastră, mulți oameni par să decidă că asta e tot, odată ce au spus fatidicul da”, și își continuă viața de zi cu zi fără prea mult efort. Cea mai mare îngrijorare a femeilor căsătorite în această privință este că mariajul lor este depășit, iar cealaltă parte refuză să facă ceva în acest sens.

Ideea este că orice relație are nevoie de energie și prospețime pentru a rămâne vie și interesantă. Deși rutina este uneori bună, ceva trebuie să se schimbe pentru ca mariajul să nu devină plictisitor. De exemplu, un hobby comun, cum ar fi dansul, este o posibilitate. Este important să vă acordați timp, ca și cuplu, pentru a afla care sunt valorile și interesele pe care le aveți în comun, iar apoi să le transformați într-o activitate distractivă care să vă facă căsnicia interesantă.

Viața noastră sexuală nu-mi satisface nevoile și dorințele”

Incompatibilitatea sexuală este una dintre cele mai frecvente cauze de nemulțumire în rândul femeilor căsătorite. Ele se plâng la terapeuți că soții lor nu le înțeleg în cele mai intime situații și că nu le pasă de satisfacția lor sexuală. Problema este că, cu puține excepții, căsătoria este incompletă fără satisfacție sexuală. Acest lucru poate duce la probleme majore în timp, așa că este ceva la care fiecare cuplu trebuie să lucreze. Fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unui terapeut.

Soțul meu pare să mă ignore”

Psihologul spune că, în cariera sa, a văzut multe femei nefericite în căsnicie, care adesea dădeau vina pe soțul lor. În terapie, aceștia se plâng de singurătate. Ei spun că se simt abandonați sau chiar pierduți, ceea ce sporește furia. În același timp, multe femei sunt încă supuse unei presiuni foarte mari ca locuința lor să arate într-un anumit fel, ca copiii lor să fie perfecți, ca ele să satisfacă toate nevoile soțului lor etc. Dacă și dumneavoastră aveți sentimentul că sunteți ignorat de cealaltă parte, că sunteți singur în toate, este timpul să vorbiți despre această problemă.

Soțul meu nu mă cunoaște cu adevărat”

În cele din urmă, una dintre cele mai frecvente probleme de care se plâng femeile, este că soții lor nu le cunosc cu adevărat. Într-o astfel de situație, femeia are în cele din urmă sentimentul că este luată de bună sau că nu este apreciată. Pentru a preveni o situație neplăcută este necesar să reacționați din timp, să discutați problema și, dacă este necesar, să solicitați ajutor profesional.