• Elena Dobre: Fericirea la job vine din relațiile cu colegii și din recompense.
  • Elena Dobre: Te simți fericit la job atunci când ai oportunități de dezvoltare.
  • Parker-Griffin, fondator și CEO Fly High Coaching: Nu trebuie să-ți iubești meseria pentru a fi fericit la locul de muncă.

Fă ceea ce-ţi place cu adevărat şi nu vei munci nici o zi din viaţa ta! Ai auzit de multe ori acest citat. Tu ești fericit la job?

Porschia Parker-Griffin, fondator și CEO Fly High Coaching a spus pentru BioSpace că pentru a fi fericit la locul de muncă, majoritatea oamenilor primesc un fel de beneficiu care este important pentru ei.

Care sunt factorii fericirii la locul de muncă?

„Este vorba despre cinci factori. Psihicul uman urmărește îndeaproape beneficii și atunci, cum se simt oamenii la locul de muncă? Mediul de lucru contează foarte mult pentru a fi unul pozitiv, suportiv și poate contribui mult la satisfacția profesională. Apoi, al doilea factor ar fi relațiile cu colegii. Relații bune cu colegii și superiorii pot crea o atmsoferă plăcută și motivantă, automat. Al treilea factor, echilibrul dintre viața personală și cea profesională să fie unul sănătos, pentru ca oamenii să extragă ceea ce este esențial pentru bunăstarea lor. Al patrulea factor: recunoașterea și recompensele. Este un sentiment de recunoaștere al eforturilor depuse la locul de muncă. Recompensele corecte îți oferă satisfacția necesară la locul de muncă. Al cincilea factor aș spune, oportunități de dezvoltare. Există posibilitatea de a învăța și de a avansa în carieră. Asta poate conduce către un sentiment de plentitudine”, a explicat Elena Dobre, psiholog, pentru Aleph News.

Recomandări

PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL
ZELENSKI CÂȘTIGĂ PRIMA RUNDĂ
SUMARIN RUSESC, REPERAT ÎN LARGUL COASTEI DE VEST A SCOȚIEI
CHINA TRIMITE DOI URȘI PANDA ÎN AUSTRALIA
CHATBOTUL A.I. DE LA META NU VINE ÎN EUROPA
ZELENSKI: PUTIN NU VA PUNE CAPĂT RĂZBOIULUI

Citește și