• Atunci când îți pui telefonul în poala sau tableta și te uiți în jos, provoci încordarea gâtului.
  • Între 2011 și 2019, leziunile mâinilor și încheieturii mâinii datorate utilizării telefonului mobil aproape s-au dublat, la aproximativ 7.300 anual.
  • Sondajul Gallup a constatat că numărul de persoane care au declarat că au folosit „prea mult” smartphone-ul a crescut de la 39% în 2015 la 58% în 2022.

Te-ai gândit vreodată că datorită utilizării excesive a telefonului, poți ajunge în timp să suferi de anumite afecțiuni? De la dureri de gât foarte puternice datorită posturii deficiente până la dureri de cap.

Atunci când te uiti în jos spre telefon, tabletă sau laptop, postura provoacă o încordare mare a gâtului datorită flexării lui înainte. Multe persoane ajung la terapeut în ziua de azi cu dureri mari de gât, dar și de umeri și de cap și nu își dau seama că marea problemă este telefonul.

În timp ce daunele asupra sănătății mintale asociate cu utilizarea smartphone-ului sunt mult discutate, efectele fizice pot fi semnificative. Se pare că între 2011 și 2019, leziunile mâinilor și încheieturii mâinii datorate utilizării telefonului mobil aproape s-au dublat, la aproximativ 7.300 anual, asta numai în Marea Britanie.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Numărul de persoane care au declarat că au folosit „prea mult” smartphone-ul a crescut


Sondajul Gallup a constatat că numărul de persoane care au declarat că au folosit „prea mult” smartphone-ul a crescut de la 39% în 2015 la 58% în 2022. La 84%, vârsta de 20 de ani era cea mai probabilă să se simtă așa.

Un studiu a spus povestea unui adolescent care a venit la spital cu dureri de cap, vertij și ataxie. Un RMN a arătat că gâtul ei se curba într-un mod greșit. Medicii au bănuit că folosirea telefonului este cel puțin parțial de vină și i-au instruit pe femeie să limiteze utilizarea ecranului tactil la două ore pe zi.

Incidentele ca acesta au devenit atât de răspândite încât problemele rezultate au câștigat porecle, cum ar fi „ gheare de text ” și „ gât de text ”. Opticienii au documentat și oboseala ochilor de la expunerea la lumină albastră.

Experții spun că majoritatea problemelor apar din cauza menținerii corpului în poziții nenaturale pentru perioade lungi de timp.

O altă problemă este că oamenii își țin adesea coatele în formă de V în timp ce folosesc un smartphone. Acest lucru poate duce la amorțeală în degetele inelar și migări.

„Dacă stau noaptea pe telefon și citesc în pat, degetul mic se amorțește și îmi spune că trebuie să-mi îndrept cotul”.

Citește și