• Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Kylian Mbappé au avut venituri de 136 de milioane de dolari, 130 de milioane de dolari și, respectiv, 120 de milioane de dolari.
  • LeBron James este sportivul american cel mai bine plătit în ultimele 12 luni, obținând în total 119,5 milioane de dolari.
  • Fostul campion de tenis Roger Federer (95,1 milioane de dolari) este singurul jucător retras din activitate care a intrat în top 10.

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume, după ce transferul său la clubul saudit Al-Nassr aproape că i-a dublat salariul anual. Doi jucători de la Paris Saint-Germain, Lionel Messi şi Kylian Mbappé, completează top trei, scrie Daily Mail, conform Forbes.

Ronaldo, care s-a alăturat clubului de fotbal saudit până în 2025, după ce a plecat anul trecut de la Manchester United, a câştigat 136 de milioane de dolari (123 de milioane de euro), Forbes estimând salariul său anual ca jucător la 75 de milioane de dolari (68 de milioane de euro).

Contractul lui Ronaldo a fost estimat de presă la o valoare de peste 200 de milioane de euro (219,98 milioane de dolari).

Recomandări

KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
MESSI NU MAI JOACĂ ÎN MLS ALL-STAR GAME
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
COLEGI DE APARTAMENT
CHEATLE RECUNOAȘTE EȘECUL
EPOCA ABUZURILOR PE INSTAGRAM

Mbappé: 120 de milioane de $ și Messi: 130 de milioane de $

Atacantul echipei PSG, Lionel Messi, în vârstă de 35 de ani, este următorul pe listă după ce a câştigat 130 de milioane de dolari (122 de milioane de euro), în timp ce colegul său de echipă şi căpitanul Franţei, Mbappé, cel mai tânăr de pe listă, la 24 de ani, a câştigat 120 de milioane de dolari (109 milioane de euro), ocupând locul al treilea.

LeBron James:119,5 milioane de $ și Canelo Álvarez: 110 milioane de $

Jucătorul echipei Los Angeles Lakers şi marele jucător din NBA LeBron James (119,5 milioane de dolari) şi boxerul mexican Canelo Alvarez (110 milioane de dolari) completează top cinci.

Anul trecut a avut loc şi apariţia LIV Golf, circuitul care a atras unii dintre cei mai buni jucători din circuitul PGA din SUA cu sume uriaşe de bani, iar doi dintre jucătorii săi de golf se află în top 10.

Dustin Johnson: 107 milioane de $ și Phil Mickelson: 106 milioane de $

Fostul număr unu mondial Dustin Johnson (locul şase, cu 107 milioane de dolari) a înregistrat cel mai mare câştig după controversata sa mutare la LIV Golf, când nu a reuşit să intre nici măcar în top 50 în 2022. El se alătură unui alt jucător de golf de la LIV, Phil Mickelson (al şaptelea cu 106 milioane de dolari).

Stephen Curry: 100,4 milioane de $ și Kevin Durant: 89,1 milioane de $

Stephen Curry, cvadruplu campion NBA (100,4 milioane de dolari), şi Kevin Durant, jucător la Phoenix Suns (89,1 milioane de dolari), sunt ceilalţi doi baschetbalişti de pe listă.

Roger Federer: 95,1 milioane de $

Fostul campion de tenis Roger Federer (95,1 milioane de dolari) este singurul jucător retras din activitate care a intrat în top 10.

FOTO – Forbes

Forbes precizează că veniturile de pe teren includ toate premiile, salariile şi bonusurile obţinute în ultimele 12 luni, în timp ce veniturile din afara terenului reprezintă o estimare a contractelor de sponsorizare, a drepturi de licenţe şi a randamentului din investiţii din afacerile pe care le conduc.