• Patru localuri din Lima au intrat în top 50 cele mai bune restaurante.
  • Restaurantul Central din Lima a obținut titlul „World’s Best”.
  • 28 de restaurante din Europa sunt în top 50 cele mai bune restaurante.

Vrei o experiență culinară și nu știi ce să alegi? Probabil te-ai gândit la Franța sau Italia. Pe primul loc e Peru. Restaurantul Central din Lima a fost numit cel mai bun restaurant din lume în Topul 50 de restaurante din lume. Spania domină topurile.

Șase restaurante din Spania sunt în top 50 – iar trei restaurante – au intrat chiar și în top 5. Un restaurant din Barcelona, Madrid și Axtondo din țara Bascilor sunt alături de Restaurantul Central din Lima, relatează CNN.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.

Spania are o moștenire culinară profundă și bogată și o istorie de zeci de ani cu denumirea de „cel mai bun din lume”. Faimosul restaurant El Bulli, care a fost închis în 2011, a obținut locul 1 de cinci ori, un record, începând cu 2002, când a debutat lista.

Mai mulți dintre bucătarii de la restaurantele spaniole premiate în acest an – unde Spania a ocupat locurile 2, 3 și 4, plus alți trei în top 50 – au fost pregătiți la El Bulli sub îndrumarea lui Ferran Adrià, un pionier al gastronomiei moleculare (sau cocina de vanguardia, cum preferă Adrià să o numească).

Pregătirea și influența lui Adrià s-au extins mult dincolo de granițele Spaniei.

Bucătarul José Andrés, care a jucat un rol important în introducerea bucătăriei spaniole în rândul americanilor, a fost antrenat la El Bulli timp de trei ani, înainte ca o neînțelegere cu Adrià să-l determine să plece la New York în 1991 și să se stabilească în cele din urmă la Washington, DC, unde și-a înființat propriul grup de restaurante, inclusiv minibar, cu două stele Michelin.

Citește și