• În România, vârsta medie la care adolescenții încearcă prima dată droguri e de 14 ani.
  • Anul trecut, in Romania, 30 de români au murit din cauza consumului de droguri.
  • Cristina s-a apucat de droguri la 19 ani, ea consuma extasy, ketamină, speed sau cocaină.
  • Cristina a reușit să scape de dependența de droguri după 9 luni de tratament.

Tu știi în ce lume trăiești? Daca ar fi să o desenzi ce culori ai folosi? Eu am încercat! Am pus mult verde, de la iarba pe care calc, galben, de la soarele care mă încălzește, albastru, de la apa care se joaca printre pietre și roz de la speranță că lumea mea vă fi mai buna.

N-am vrut să folosesc negru deloc, dar când m-am întors cu fata spre fereastra am văzut umbre. Umbrele celor care suferă. Cristina, o fată brunet, cu ochi căprui și față de înger, pășea pe strada mea!

Adolescenții sunt cei mai vulnerabili la consumul de droguri

Amfetamina, metamfetamina sau heroina ucid. În România, vârsta la care adolescenții încearcă prima dată droguri este de 14 ani. Ei au nevoie de noi! Ai făcut vreodată ceva să-i ajuți? Să-i ajuți să lupte cu demonii lor?

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Aici este momentul în care Cristina se rătăcește. Iubirea părinților este substituită de un bărbat care consuma. Cristina devine dependenta, iar sevrajul o împinge spre acte pe care le regretă acum. Începe o lupta cu drogurile, dar o pierde. Lumea nostra devine mai buna doar daca alegem să facem ceva! Eu, tu, noi!

Teen Challange o găsește pe Cristina și astfel pornește în călătirua spre libertate, printr-un program de reabilitare. Azi, un an mai tărziu, Cristina a învățat să zambească și să viseze. Tu ce alegi să faci pentru lumea ta? Gandește-te! Cum poți să o schimbi? Este lumea noastră și a copiilor noștri!

Citește și: