• Verdictul Simonei Halep în cazul de dopaj întârzie, la mai bine de două luni de la audierea sportivei.
  • Halep i-a acuzat pe cei de la Tribunalul independent că vor să-i distrugă cariera.
  • Din 11 septembrie, Simona va dispărea complet din ierarhia feminină de tenis.

Verdictul Simonei Halep în cazul de dopaj întârzie, la mai bine de două luni de la audierea sportivei în cazul de dopaj cu Roxadustat.

De-a lungul acestei adevărate saga, Simona a trecut prin toate stadiile: furie, consternare, revoltă, resemnare. Campioana noastră pare că a ajuns la capătul puterilor. Niciun alt sportiv nu a avut atât de așteptat pentru un verdict legat de dopaj.

Halep i-a acuzat pe cei de la Tribunalul independent că vor să-i distrugă cariera. Însă tot sportiva noastră spune că nimeni și nimic nu o va împiedica să revină mai puternică pe terenul de tenis, la mai bine de un an de la momentul când a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță care mărește fluxul sanguin și dă un boost de putere și vivacitate sportivului care o folosește.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Simona a pledat tot timpul nevinovată și susține că a prezentat mai multe dovezi care arată că sportiva noastră nu a luat acea substanță în mod voit. Simona se află acum pe poziția 1138 în clasamentul WTA, cu doar 10 puncte. Aceste puncte se vor șterge pe 10 septembrie, odată cu încheierea turneului de tenis de la US Open.


Din 11 septembrie, Simona va dispărea complet din ierarhia feminină de tenis. Asta înseamnă că, odată ce va putea juca din nou tenis, Halep va trebui să treacă prin turneele mici, de ITF și challenger, pentru a putea acumula punctele necesare pentru calificarea la turneele majore.

Totuși, este de așteptat ca Simona să primească wild-carduri de la organizatorii marilor turnee de tenis.

Citește și: