• Suspendată de 10 luni, Simona a mai coborât două locuri în topul mondial feminin și se află acum pe poziția 56.
  • Totuși, dacă Simona va primi o pedeapsă blândă, ar putea reveni la chiar ultimul turneu la care a participat, la US Open.
  • Simona este depășită în clasament de alte 3 românce: Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan.

Simona Halep așteaptă în continuare verdictul în cazul de dopaj de la US Open, când a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Suspendată de 10 luni, situația sportivei noastre nu este una tocmai bună când vine vorba de clasamentul WTA.

Faptul că a trecut atât de mult timp de când sportiva noastră a disputat un meci, apasă greu pe poziția sa în clasamentul WTA: Simona a mai coborât două locuri în topul mondial feminin și se află acum pe poziția 56.

Jucătoarea română de tenis mai are doar 1000 de puncte în ierarhia feminină, extrem de puțin, dacă o comparăm cu Iga Swiatek, numărul 1 mondial, care are 9490 de puncte. Mai mult, Simona este depășită în clasament de alte 3 românce: Sorana Cîrstea este pe locul 32, cu 1316 puncte, Irina Begu se află pe poziția 41, cu 1197 de puncte, în timp ce Ana Bogdan ocupă locul 47, 1094 de puncte.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Când ar putea reveni pe teren


Deja a trecut mai bine de o lună de la audierile Simonei și ale stafului său, iar verdictul ar fi trebuit să fie anunțat în 2, cel mult trei saptămâni de la pledoaria Simonei. Tergiversarea verdictului ar putea fi cauzată și de faptul că au apărut probe noi la dosar cu puțin timp înainte de audierile din 28 și 29 iunie.

Pe lângă acuzația de dopaj cu Roxadustat, de la US Open, și pașaportul biologic al Simonei ar fi conținut anomalii, iar experții de la Tribunalul Sport Resolutions au declarat o situație excepțională în cazul său, ceea ce înseamnă că verdictul ar putea să se lase așteptat mai mult timp.

Totuși, dacă Simona va primi o pedeapsă blândă, ar putea reveni la chiar ultimul turneu la care a participat, la US Open. Organizatorii au inclus-o pe sportiva noastră pe entry-list, o listă preliminară de jucătoare de tenis care ar putea participa.

Citește și