• Daljeet, Kamaljit și Ramneet Singh au o înălțime de aproximativ 50 de cm și, potrivit familiei lor, li s-a spus că nu vor crește niciodată mai mult și că sunt adesea confundați cu copiii mici.
  • O afecțiune genetică rară a făcut ca nouă dintre cei 11 membri ai unei familii să devină pitici.
  • Condiția lor atrage multă atenție, mare parte din ea nedorită.

Trei frați au o afecțiune misterioasă care face ca ei să nu fi crescut niciodată mai înalți decât niște copii mici. Daljeet, de 13 ani, Kamaljit, de 11 ani, și Ramneet Singh, de 7 ani, au o înălțime de aproximativ 50 cm și, potrivit familiei lor, li s-a spus că nu vor crește niciodată mai mult.

Familia lor spune că sunt deseori confundați cu copii mici, în vârstă de doi sau trei ani. Medicii nu au reușit să determine cauza înălțimii lor reduse, dar familia din Punjab, India, susține că li s-a spus că aceasta se datorează unei afecțiuni a creierului lor.

Mama lor, care a rămas anonimă, a declarat: Noi facem toată munca lor. Ori de câte ori îi vede lumea, mulți fac mișto de ei, iar mulți îi iubesc. Trebuie să ne confruntăm cu o mulțime de dificultăți pentru a-i duce oriunde. Chiar și pentru a primi tratament, îi luăm pe toți trei în brațe pentru că, din cauza înălțimii mici, toți trei nu pot merge prea mult și nici nu se pot trata singuri. Soțul meu este muncitor și, din cauza lipsei de bani, a trebuit să ne confruntăm cu multe dificultăți pentru a-i trata pe copii.”

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cel mai mic băiat, Ramneet, nu poate sta în picioare din cauza afecțiunii sale, au declarat surse locale, iar celor trei li s-a refuzat un loc la școală din cauza înălțimii lor. Părinții speră să sensibilizeze opinia publică și să obțină răspunsuri, vorbind despre copii.

O afecțiune genetică rară a făcut ca nouă dintre cei 11 membri ai unei familii să devină pitici. Afecțiunea copiilor nu este nanism, dar The Mirror a relatat despre o altă familie care este afectată de această afecțiune. Familia lui Ram Raj Chauhan a fost formată cândva din 21 de persoane – 18 dintre acestea sufereau de o afecțiune genetică numită Achondroplasia, care provoacă nanismul cu membre scurte.


Achondroplazia este cea mai frecventă formă de nanism disproporționat și se caracterizează printr-un trunchi de dimensiuni normale și membre scurte. Ram Raj, în vârstă de 52 de ani, a avut inițial șapte surori și patru frați, opt dintre cei 11 frați suferind de această afecțiune. Însă unii dintre ei au decedat, inclusiv fratele său mai mare, Prithvi Raj.

Ram Raj locuiește acum împreună cu 10 dintre membrii familiei sale în Old City din Hyderabad, India. Nouă dintre ei au această afecțiune, ceea ce îi face cea mai mare familie de pitici din oraș. Condiția lor atrage multă atenție, mare parte din ea nedorită.

Privirile curioase, jignirile verbale și batjocurile sunt ceva obișnuit atunci când familia iese afară. Ram Raj a explicat: Dacă ieșim afară, oamenii se înghesuie în jurul nostru și ne pun întrebări ciudate precum: De ce sunteți atât de scunzi?”, De unde sunteți?”. Toată lumea ne tachinează”.

Există și alte probleme de sănătate cu care trebuie să se confrunte, de asemenea, ei trebuie să se confrunte. Din cauza picioarelor lor scurte, mersul pe jos poate deveni o problemă. De asemenea, se confruntă cu slăbiciune în picioare atunci când merg.

Ram Raj a explicat: După o anumită vârstă, picioarele devin slabe. I-am văzut pe bunicul meu și pe tatăl meu confruntându-se cu acest lucru, dar tot au reușit să meargă cum trebuie. Dar eu am dificultăți în a merge, iar fratele meu mai mic nu poate merge fără ajutor. La fel și două dintre surorile mele.”