• Pepenele verde este un fruct răcoritor și suculent, perfect pentru orice loc, fie la un grătar sau la plajă.
  • Deși vara este considerată, în general, sezonul de vârf al pepenilor, te poți bucura de acest deliciu pe tot parcursul anului, mai ales dacă știi trucuri secrete pentru a alege cel mai bun pepene verde.
  • Alegerea pepenelui perfect pe care să îl iei acasă poate părea uneori un joc de ghicit. De unde știi dacă vei alege un pepene verde dulce sau total lipsit de aromă?

Pepenele verde este un fruct răcoritor și suculent, perfect pentru orice loc, fie la un grătar sau la plajă.

Deși vara este considerată, în general, sezonul de vârf al pepenilor, te poți bucura de acest deliciu pe tot parcursul anului, mai ales dacă știi trucuri secrete pentru a alege cel mai bun pepene verde.

Alegerea pepenelui perfect pe care să îl iei acasă poate părea uneori un joc de ghicit. De unde știi dacă vei alege un pepene verde dulce sau total lipsit de aromă?

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Uită-te la culoare

Desigur, exteriorul unui pepene verde ar trebui să fie în mare parte verde – dar verdele nu este singura culoare de care trebuie să ții cont atunci când cauți cel mai bun pepene verde de la magazinul alimentar. O modalitate de a te asigura că alegi un pepene verde care este copt și aromat este să verifici pata gălbuie de pe coaja sa.

Cunoscută sub numele de pată de sol, această neconcordanță de culoare apare pe partea inferioară a pepenilor verzi din cauza poziționării lor anterioare în timp ce cresc pe câmp. Primind cea mai mică cantitate de lumină solară, pigmentația galbenă se dezvoltă pe partea pepenelui care a avut contact direct cu solul.

Partea de dedesubt, sau pata de sol, nu ar trebui să fie portocalie”, spune Manaker. Dezvoltând mai mult, ea explică faptul că un pepene verde este probabil supramaturat dacă partea de dedesubt arată galben floarea-soarelui sau aproape portocaliu. În cazul în care pata de sol pare prea deschisă sau chiar albă, pepenele roșu ar putea fi prea puțin copt și dacă este așa, probabil că va avea mai degrabă gustul unui castravete. Galbenul de unt este ideal.”

Depozitarea este esențială

Atunci când cumperi pepene verde de la magazinul alimentar, trebuie să observi unde sunt depozitați pepenii verzi în cadrul raionului de legume.

Pepenele roșu este un fruct hidratant care este încărcat cu nutrienți cheie și are o dulceață naturală fără adaos de zahăr”, spune Manaker. Atunci când cumperi pepene verde, un sfat este să te asiguri că pepenele nu este depozitat lângă bananele din magazin.”

De ce? Potrivit lui Manaker, bananele emit un gaz incolor numit etilenă care poate face ca pepenii să se strice mai repede. Este important să te asiguri că există o anumită distanță între pepenele roșu și orice produs care emite etilenă.

Asigură-te că ții pepenele roșu departe de banane, odată ce ajungi acasă”, spune Manaker.

Nu te concentra pe tipar

Se zvonește că există o corelație între gradul de coacere a pepenilor verzi și dungile care apar pe coaja acestora. Cu toate acestea, Manaker explică faptul că acest lucru este pur și simplu neadevărat.

În ciuda a ceea ce poți auzi pe rețelele de socializare, dungile nu sunt un indicator al maturității”, spune Manaker. Realitatea este că unele soiuri de pepene verde nici măcar nu au dungi, iar altele conțin în mod natural dungi groase.”

Indiferent de modul în care apare modelul exterior, te poți bucura întotdeauna de un pepene verde aromat.

Nu te baza pe codițe

În timp ce o codiță de pepene uscat poate indica maturitatea, una verde poate însemna că pepenele a fost tăiat prematur din viță. Dar, contrar concepției populare, tulpinile pepenilor verzi nu se desprind întotdeauna de pe viță odată cu fructele atunci când acestea sunt recoltate pentru prima dată.

Unii oameni spun să căutăm o codiță uscată, dar nu toți pepenii verzi sunt tăiați cu codița chiar la vedere”, explică Manaker.

O sarcină deosebit de laborioasă pentru cei care recoltează pepeni, cunoscuți sub numele de tăietori” este de a inspecta culoarea și mărimea fiecărui pepene pentru a se asigura de calitate și maturitate înainte de a-i îndepărta din viță.

Mama Natură ar putea avea în continuare propria strategie

Oricât de mult te-ai strădui să iei acasă cel mai bun pepene verde, acest fruct misterios s-ar putea să te păcălească în continuare. Așadar, nu te învinovăți dacă, după ce ai încercat toate trucurile pentru a alege cel mai bun pepene verde, tot alegi unul lipsit de aromă.

Chiar dacă urmezi toate regulile pentru a alege cel mai bun pepene verde, ocazional, Mama Natură te poate păcăli”, spune Manaker.