- Mai multe restaurante din SUA limitează timpul alocat clienților la masă la doar 30 de minute.
- Printre motivele speculate, se numără adolescenții gălăgioși, studenții sedentari sau oamenii străzii.
- Noua schimbare vine în favoarea pasionaților de bucătărie, care vor fi de acum mai dornici să gătească acasă.
Tu cât timp petreci la masă? Mai multe restaurante din SUA limitează timpul alocat clienților la doar 30 de minute. Printre motivele speculate, se numără adolescenții gălăgioși, studenții sedentari sau oamenii străzii. Totuși, noua schimbare vine în favoarea pasionaților de bucătărie, care vor fi de acum mai dornici să gătească acasă.
De ce ne place să lungim mesele?
„Masa este un element de socializare foarte important, în întreaga lume. A sta la masă este mai mult decât a mânca. A sta mult la masă înseamnă, clar, mai puțini clienți. Fast food-ul este bazat exact pe acest lucru. A lua mâncarea, a mânca repede și a pleca”, a declarat Ciprian Necula, sociolog, pentru Aleph News.
Nu poate fi strategia inversă?
„A apărut și conceptul de slow-food, ca reacție la fast-food. Mâncare gătită foarte bine, mâncare mai sănătoasă, pentru că știm și noi cât de nesănătoasă este mâncarea de la fast-food”, a adăugat acesta.
Citește și