Tu ce animal de companie preferi? Persoanele cu mai mulți copii aleg cățeii

Tu ce animal de companie îți dorești? Un studiu recent realizat de Frappe Digital relevă că majoritatea românilor, în proporție de 59%, preferă cățeii în fața pisicilor. Preferința pentru câini crește semnificativ în rândul părinților, în timp ce persoanele divorțate se îndreaptă spre pisici.

Preferă lumea mai mult cățeii?

Studiul efectuat în septembrie pe un eșantion de 1.081 de persoane din mediul urban, cu vârste între 18 și 65 de ani, arată o preferință clară pentru căței. Și bărbații aleg câinii într-o proporție mai mare decât femeile. În rândul părinților, preferința pentru căței este de 58% pentru cei cu un singur copil, iar această cifră crește la 66% pentru cei cu doi sau mai mulți copii.

Interesant este faptul că persoanele divorțate sunt singura categorie care favorizează pisicile, cu o ușoară diferență de 51% față de 49%. Lumea alege cătelul ca animal de companie datorită energiei și bucuriei cu care te așteaptă în fiecare zi. Poți să ieși să iei pâine, iar el la întoarcere o să radieze de parcă nu te-a mai văzut de doi ani. De altfel conform mai multor studii aceștia simt emoțiile tale. Mereu o să știe și o să facă diferența atunci când ești fericit sau supărat. Nu degeaba se spune că e cel mai bun prieten al omului.

Ce animale își mai ia lumea în casă?

Din ce în ce mai mulți oameni aleg sau se gândesc să își ia animale de companie puțin mai neobișnuite.  Această cultură este mult mai diversă în afara țării dar și la noi în România au apărut diverse cazuri. A fost trendul în care toată lumea a avut papagali în casă iar acum a devenit o normalitate să ai capucini, arici sau reptile de companie.

Exit mobile version