Tu ce obiecte uiți să iei la tine când pleci în vacanță? Psiholog: „Nivelul de stres poate influența capacitatea de a ne deconecta”

Ai plecat vreodată în vacanță și ai uitat ceva acasă? Se pare că nu ești singurul! Un studiu recent arată că fiecare persoană uită în medie trei obiecte atunci când pleacă în vacanță. Cele mai comune obiecte uitate includ încărcătoarele de telefon: 34% și  articole de îngrijire personală 32%. 42% dintre turiști sunt de părere că vacanțele lor sunt afectate atunci când își uită obiectele personale acasă. Stresul de la muncă sau entuziasmul?

Este nivelul de stres de la muncă cauză pentru care lucrăm când plecăm în vacanță?

„Nivelul de stres de la job poate influența semnificativ capacitatea noastră de a ne deconecta în timpul vacanței. Suntem obișnuiți să fim mereu disponibili și să răspundem rapid solicitărilor de la muncă, însă acest lucru poate fi greu de schimbat în vacanță. Unii dintre noi simțim că trebuie să avem mereu totul sub control. Există și structura organizațională, de asemenea”, a declarat Ana Maria Ambrosă, psiholog, pentru Aleph News.

Cum ajungem să lăsăm acasă lucruri esențiale?

„Emoțiile pozitive și entuziasmul pot copleși gândirea rațională. Chiar și stresul legat de pregătirea dinainte de vacanță, poate duce la o uitare și o agitație mentală. Creierul nostru are o capacitate limitată de procesare pe termen lung”, a adăugat aceasta.

Exit mobile version