• Paul Karason, din America, a devenit celebru pe internet când pielea sa a devenit permanent albastră după ce a suferit o intoxicație cu argint.
  • Din păcate, acesta a murit după ce a suferit un atac de cord în 2013.
  • Culoarea pielii sale i-a adus porecla Papa Smurf, despre care s-a spus că o tolera doar din cauza copiilor.

Un bărbat a primit mai mult decât s-a așteptat atunci când un supliment alimentar i-a învinețit pielea. Paul Karason – care avea 62 de ani când a murit în 2013 – a fost un american care a devenit celebru pe internet în urmă cu câțiva ani datorită culorii pielii sale.

Deși se născuse un băiat cu pielea albă, pistruiată și părul blond-roșcat, mai târziu pielea sa a căpătat o nuanță albăstruie pe fondul părului său alb. Acesta a fost efectul secundar al unui sindrom medical rar cunoscut sub numele de argyria sau otrăvirea cu argint din cauza suplimentelor alimentare.

Paul folosea un compus de argint de mai bine de un deceniu pentru a trata un caz grav de dermatită pe față. Totul a început când a văzut un anunț într-o revistă care promitea sănătate și întinerire prin argint coloidal. A băut berea de casă pe care a diluat-o în apă pe tot parcursul zilei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Argintul a fost folosit pentru a combate infecțiile timp de mii de ani datorită proprietăților sale antibacteriene, dar a ieșit din uz atunci când a fost dezvoltată penicilina. Până în 1999 a continuat să fie folosit în unele medicamente fără prescripție medicală în America, înainte ca FDA să îl interzică.

Argintul se acumulează în piele și în alte organe și nu dispare. Înainte de a apărea la emisiunea Today Show de la NBC în 2008 pentru a discuta despre afecțiunea sa, a dus o existență foarte privată. Culoarea pielii sale i-a adus porecla Papa Smurf, despre care văduva sa înstrăinată a spus că o tolera doar din cauza copiilor.

Era o poreclă pe care nu o aprecia, în funcție de cine o spunea”, a declarat ea pentru Today. Dacă era un copil care alerga spre el spunându-i Papa Smurf, acesta îi zâmbea. Dar dacă era un adult, ei bine, ….”.

Paul a murit în 2013, după ce a fost internat în spital după ce a suferit un atac de cord. Ulterior, a contractat o pneumonie și a suferit un accident vascular cerebral grav.